Τον ισχυρισμό ορισμένων εκ των προφυλακισθέντων για τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό, ότι δηλαδή το κορίτσι έδειχνε μεγαλύτερης ηλικίας, διέψευσε μια γειτόνισσα του Ηλία Μίχου, η οποία μίλησε και για τον 53χρονο πρώτο συλληφθέντα για την υπόθεση.

«Ούτε καν. Όχι. Αυτό είναι ψευδές, το ξέρω καλά το κοριτσάκι. Το έχω δει πολλές φορές να κυκλοφορεί και μόνο του και με τα αδερφάκια του. Είναι ένα παιδάκι σεμνά ντυμένο, με το τζινάκι του, το φουτεράκι του, τα αθλητικά του. Ποτέ δεν το είχα δει ούτε προκλητικά ντυμένο ούτε βαμμένο», είπε χαρακτηριστικά στο MEGA η γειτόνισσα του Ηλία Μίχου.

Μιλώντας για τον 53χρονο προφυλακισμένο στις φυλακές Γρεβενών, ανέφερε ότι «είχε χτίσει καλό όνομα στη γειτονιά. Και η σύζυγος και ο γιος του είχαν χτίσει καλό όνομα. Όλοι τους ήξεραν, τους σέβονταν, ήταν άνθρωποι που φαίνονται ευυπόληπτοι. Διακαώς προσπαθούσε να φτιάξει μία εικόνα ενός ανθρώπου που είχε διασυνδέσεις στον πολιτικό, στον θρησκευτικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Ήταν άνθρωπος που έκανε δωρεές, βοηθούσε κόσμο γενικότερα. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, ήξερε τι έκανε».

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκτίμηση της γειτόνισσας, ο Ηλίας Μίχος «δεν μπορεί να έφτασε με τέτοια οργάνωση και μεθόδευση και να ξεκίνησε ξαφνικά με την 12χρονη. Θεωρώ πως η δράση του ξεκίνησε χρόνια πριν. Προφανώς ήξερε τι έκανε. Το έχτισε αυτό, το έχει ανάγει σε επάγγελμα, σε επιχείρηση. Είχε πελατολόγιο, είχε φτιάξει προφίλ, είχε, είχε, είχε… Θεωρώ στην πορεία θα βρουν κι άλλα παιδάκια».

Τέλος, η γυναίκα μίλησε και για τη συμπεριφορά του 53χρονου τον οποίο χαρακτήρισε «αισχρό».

«Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά του προς εμένα, δεν θα πω ότι ήταν επαγγελματική. Ήταν πολύ διαχυτικός σε σημείο χυδαιότητας. Όποτε έμπαινα στο κατάστημά του με κοιτούσε περίεργα. Οι φιλοφρονήσεις του ήταν διαχυτικές σε σημείο που με έκανε να νιώθω άσχημα», κατέληξε στην μαρτυρία της για τον Ηλία Μίχο η γειτόνισσά του.