Στη φυλακή με την πρωτόδικη απόφαση θα παραμείνουν μόνο ο Ηλίας Μίχος και ο αποκαλούμενος «Μιχάλης» για την υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό, ενώ η μητέρα της ανήλικης αποφυλακίζεται άμεσα.

Εκτός φυλακής θα παραμείνουν 17 καταδικασθέντες, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε να τους χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με περιοριστικούς όρους, κατά περίπτωση απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση σε Α.Τ. και σε κάποιους χρηματικές εγγυήσεις.  

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον 55χρονο ιδιοκτήτη mini market Ηλία Μίχο για τον βιασμό της 12χρονης από τον Κολωνό και συνολική ποινή 27 ετών για τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε. Αρχικά, η ποινή για τις υπόλοιπες πράξεις ήταν 41 έτη, ενώ η ποινή στον «Μιχάλη» ήταν 12 έτη για διακεκριμένη μαστροπεία και επιπλέον 12 έτη για παιδική πορνογραφία.

Οι ποινές σε Μίχο και «Μιχάλη»

Μετά τη συγχώνευση των ποινών, το δικαστήριο αποφάσισε για τον Ηλία Μίχο ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 27 έτη κατά συγχώνευση (εκτιτέα τα 20) και για τον 59χρονο πρώην ναυτικό ποινή κατά συγχώνευση 18 ετών. Στον Ηλία Μίχο, μεταξύ άλλων, επιβλήθηκε χρηματική ποινή 4.100 ευρώ, ενώ στον μαστροπό «Μιχάλη» 2.200 ευρώ.

Για τους 15 κατηγορουμένους που πήγαν σε ραντεβού με το παιδί επέβαλε ποινές που ξεκινούν από 13 μήνες και φτάνουν τα 7 έτη. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις των 17 καταδικασθέντων, όπως εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, σε κάποιους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, ενώ για άλλους ορίστηκαν χρηματικές εγγυήσεις έως 25.000 ευρώ.

Αίτημα για αναστολή -πλην των 17- κατέθεσε και ο «Μιχάλης», που με τη συγχώνευση καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών. H προσπάθειά του να βγει από τη φυλακή ως τη δευτεροβάθμια δίκη δεν βρήκε θετική ανταπόκριση ούτε από την εισαγγελέα ούτε από το δικαστήριο.

Για τη μητέρα της 12χρονης, η οποία καταδικάστηκε για πλημμεληματική εκβίαση, το δικαστήριο επέβαλε ποινή 20 μηνών και αναμένεται να αποφυλακισθεί άμεσα, καθώς λόγω προφυλάκισης θεωρείται ότι έχει εκτίσει την ποινή. Εκτός από τη μητέρα του κοριτσιού, σήμερα Τρίτη (2/4) αναμένεται να βγουν από την φυλακή και οι άνδρες που καταδικάστηκαν για την κόλαση που βίωσε η 12χρονη.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στους «πελάτες»

  • Κάθειρξη 7 ετών σε τέσσερις που βρέθηκαν πάνω από μία φορά με το παιδί.
  • Κάθειρξη 6 ετών σε 5 κατηγορουμένους που βρέθηκαν άπαξ με τη 12χρονη.
  • Κάθειρξη 5 ετών για 3 κατηγορουμένους που θεώρησαν πως είναι μεγαλύτερης ηλικίας.
  • Φυλάκιση 3 ετών σε δύο και 4 ετών σε έναν για απόπειρα γενετήσιας πράξης.
  • Φυλάκιση 13 και 15 μηνών, αντίστοιχα, σε δύο κατηγορουμένους για πορνογραφία.

«Χαρούμενη και δικαιωμένη» η 12χρονη

Μια εκ των δικηγόρων της 12χρονης μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για μεγάλη χαρά και δικαίωση της ανήλικης, η οποία ανυπομονεί να βρεθεί ξανά στην αγκαλιά της μητέρας της, ενώ με ανυπομονησία περιμένουν την αποφυλάκιση της μητέρας και τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.

«Αυτό που ενδιαφέρει τη 12χρονη αυτή τη στιγμή είναι ότι η μαμά της είναι αθώα, έτσι όπως έλεγε στην αρχή. Είναι δικαιωμένη, είναι πολύ χαρούμενη που έγινε πιστευτή. Όλα τα στοιχεία που είχε το δικαστήριο ενώπιόν του ήταν πολύ συγκεκριμένα, αποδείχθηκαν από έγγραφα και μάρτυρες, αλλά κυρίως από τις καταθέσεις αυτού του παιδιού», είπε η δικηγόρος.