Σήμερα ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο με τις προηγούμενες μέρες όσον αφορά τα φαινόμενα, με τις βροχές αρκετά περιορισμένες. Η μόνη αλλαγή θα είναι στα επίπεδα της θερμοκρασίας, καθώς φαίνεται ότι θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στο Ιόνιο, τη δυτική Ελλάδα και το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 6 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία στους 12 – 22 βαθμούς και τους ανέμους στα 4 – 6 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει η συννεφιά. Η θερμοκρασία από 10 – 20 βαθμούς και οι άνεμοι στα 2 – 5 μποφόρ.
Το Σάββατο ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο.
Ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει την Κυριακή έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου στις Σέρρες και έως τους 28 βαθμούς στα Τρίκαλα όπως και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.

Μέχρι και τις αρχές του Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι ασυνήθιστος για την εποχή με 27άρια, ζέστη και ανομβρία.

Τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό του Σαββατοκύριακου, αλλά και για την εξέλιξη των επόμενων ημερών ενόψει και του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου έδωσε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο (22/10) όλη η χώρα θα έχει ηλιοφάνεια, ενώ την Κυριακή (23/10) το θερμόμετρο θα δείξει τοπικά ακόμη και 28 βαθμούς (στις περιοχές μακριά από τη θάλασσα και στα πεδινά).

Όσο για τον καιρό του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, κάποια ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις.