Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Καστοριάς πέρασαν σήμερα, Παρασκευή οι 14 συλληφθέντες από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ για την εγκληματική οργάνωση, που είχε στηθεί στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής.

Σημειώνεται πως οι επτά από τους συλληφθέντες είναι αστυνομικοί του τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου και, μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη, έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι συλληφθέντες είχαν ζητήσει προθεσμία για την απολογία τους για σήμερα Παρασκευή, μετά την οποία εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν αν θα κριθούν προφυλακιστέοι.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, να έχουν διευκολύνει έναντι αμοιβής την είσοδο ή έξοδο Αλβανών πολιτών από τη χώρα σε 1.700 περιπτώσεις, με τα συνολικά κέρδη να υπολογίζονται σε 680.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ως συνήγορος ενός από τους συλληφθέντες, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ανέφερε πως: «Σήμερα η υπόθεση θα λάβει την πραγματική της διάσταση» κάνοντας λόγο για «υποθέσεις που δημιουργεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, κυρίως σε περιόδους πριν από τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.».

Πηγή φωτογραφίας: ΕΡΤ