Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτροχιάστηκε στην είσοδο του σταθμού της Τιθορέας, η αμαξοστοιχία 882 που έκανε το δρομολόγιο Αθήνα-Καλαμπάκα εξετάζουν οι άνθρωποι της Hellenic Train, η οποία άμεσα ενημέρωσε ότι οι καθυστερήσεις θα ήταν μεγάλες.

Η πρώτη εκτίμηση είναι πως το ατύχημα πιθανότητα οφείλεται σε λάθος χειρισμό από το κέντρο διοίκησης που χειρίζεται τις αλλαγές των λεγόμενων «κλειδιών», δηλαδή τις διακλαδώσεις των γραμμών.

Οι αρμόδιοι της Hellenic Train επισήμαναν ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια ούτως ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατό συντομότερα το δίκτυο, προκειμένου να μην γίνουν μεγάλες καθυστερήσεις στα άλλα δρομολόγια τρένων και να μην ταλαιπωρηθεί περαιτέρω το επιβατικό κοινό.

Ταλαιπωρία και εκνευρισμός στο Λιανοκλάδι

Όσοι από τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στην Τιθορέα είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη, έπρεπε να μεταφερθούν στο Λιανοκλάδι με λεωφορείο κι από εκεί να πάρουν την αμαξοστοιχία 53.

Εκεί, όμως, βρέθηκαν λόγω του ατυχήματος, οι ταξιδιώτες από τη Θεσσαλονίκη, εκείνοι από το Λιανοκλάδι αλλά και επιβάτες που είχαν προορισμό την Αθήνα.

Οι επιβάτες, σύμφωνα με το lamiareport.gr, διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν ενημέρωση από την εταιρία, παρά μόνο ότι πρέπει να στείλουν e-mail για να αποζημιωθούν.

Μέχρι το εκτροχιασμένο βαγόνι να απομακρυνθεί από τις ράγες, οι ταξιδιώτες θα μετακινούνται στους προορισμούς τους με λεωφορεία.
Πηγή: newsit.gr