Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος αναδείχθηκε για τρίτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής στη χειροπάλη, κατακτώντας την κορυφή μέσα στην Αττάλεια της Τουρκίας, επικρατώντας στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χειροπάλης Τούρκου Μουσαφά Αλτούντας στην κατηγορία +100 κιλά. 

Ωστόσο, σάλος ξέσπασε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, ο οποίος «κόπηκε στη μέση» κατά τη διάρκεια της απονομής του χρυσού μεταλλίου στον Γιώργο Χαραλαμπόπουλο, με πολλούς να θεωρούν πως οι Τούρκοι το έκαναν εσκεμμένα, λόγω της έντασης που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών.

Γιατί οι Τούρκοι «έκοψαν στη μέση τον Εθνικό Ύμνο»

Όπως είναι γνωστό, σε μεγάλες διοργανώσεις, όπου πρέπει να πραγματοποιηθούν πολλές απονομές, ο εθνικός ύμνος οποιασδήποτε χώρας δεν ακούγεται ολόκληρος για εξοικονόμηση χρόνου.

Αυτό υπενθύμισε και ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος μέσω ανάρτησής του στο Instagram.
xaralampopoulos_2

Συγκεκριμένα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της χειροπάλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως ό,τι ακούγεται τις τελευταίες ώρες ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα! Σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις με χιλιάδες κόσμου και τόσες βραβεύσεις δεν βάζουν ολόκληρο τον εθνικό ύμνο για κανέναν αθλητή, με μόνο σκοπό την εξοικονόμηση χρόνου! Η διοργάνωση και οι οικοδεσπότες, φέτος όπως και κάθε χρόνο, είναι φιλόξενοι και μας σέβονται. Ευχαριστούμε!»