Η Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 30χρονου σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο πρόσωπο που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αυτή έχει σκοπό την «προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανήλικων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακά ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων»

Πρόκειται για τον Omar Shaikly του Mohammed και της Bushra, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

katerini-30xr

Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του παιδιού, το βράδυ της 9ης Αυγούστου όταν εκείνη έπαιζε με μία φίλη της στην πλατεία Μακεδονίας στο κέντρο της πόλης, τις πλησίασε ο 30χρονος Ιρακινός, έπεισε την 11χρονη να τον ακολουθήσει και την οδήγησε σε ένα κοντινό διαμέρισμα. Την μητέρα της 11χρονης ενημέρωσε η φίλη της μικρούλας όταν είδε πως αργούσε να επιστρέψει και ακολούθησε κινητοποίηση των αστυνομικών που την εντόπισαν μαζί με τον 30χρονο στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Ο Omar Shaikly συνελήφθη, ενώ η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε στους αστυνομικούς παρουσία παιδοψυχολόγου ότι ο 30χρονος την «πείραξε». Ακολούθησε η ιατροδικαστική εξέταση και επιβεβαιώθηκε ότι το παιδί έχει βιαστεί! Μάλιστα, η 11χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί για να αντιμετωπιστούν τα ψυχολογικά προβλήματα που της προκάλεσε ο βιασμός.