Οι αυτόβουλες προσελεύσεις στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων αποκάλυψαν άλλους οχτώ βιαστές της 12χρονης στον Κολωνό.

Τουλάχιστον τρεις άνδρες που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εξακριβώθηκε ότι είχαν συναντηθεί με την ανήλικη, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους.

Εκτός από αυτούς, οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν δύο ακόμα άτομα που είχαν επαφή με το κορίτσι.

Συνολικά, μετά και την ολοκλήρωση της εξερεύνησης των ψηφιακών πειστηρίων, η Αστυνομία έχει καταφέρει να ταυτοποιήσει οκτώ βιαστές της 12χρονης.

Η ανακρίτρια αναμένεται άμεσα να δώσει εντολή αναγνώρισης αυτών των ατόμων από τη 12χρονη, δρομολογώντας την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης για την σοκαριστική υπόθεση.


«Είχαμε ραντεβού με άλλα κορίτσια»

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίοι τρεις άνδρες που εμφανίστηκαν στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων για την υπόθεση της 12χρονης, είχαν παραδεχτεί στους αστυνομικούς πως είχαν ραντεβού με κορίτσια, μέσω της εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών blindchat.

Υποστήριξαν, όμως, ότι οι ερωτικές συνευρέσεις δεν έγιναν με τη 12χρονη, με την οποία, όπως είπαν, συνομιλούσαν μέσω του διαδικτυακού προφίλ που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος, αλλά και μέσω τηλεφώνου.

Από την πρώτη στιγμή, οι αρχές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο οι αυτόβουλες προσελεύσεις να «έκρυβαν» ύποπτα άτομα και επιχειρούσαν να διαπιστώσουν αν κάποιοι από τους 10 άνδρες που εμφανίστηκαν μέσα σε μια εβδομάδα ενώπιον των αστυνομικών, είχαν συναντηθεί από κοντά με το ανήλικο κορίτσι και είχαν ποινική εμπλοκή στην υπόθεση.

Ανάμεσα στα άτομα που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα ενώπιον των αρχών ήταν και άνδρες που υποστήριζαν ότι συνομιλούσαν με κορίτσια μέσω της εφαρμογής blindchat, δεν γνώριζαν όμως αν επρόκειτο για τη 12χρονη.

Οι αστυνομικοί δεν είχαν τη δυνατότητα να τους δείξουν το πρόσωπο του κοριτσιού, με αποτέλεσμα όλοι τους, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, να αφεθούν ελεύθεροι.

Με βάση τη προβλεπόμενη διαδικασία, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων προχωρούν απευθείας στην κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων των υπόπτων και γίνεται άρση απορρήτου.

Με αυτόν τον τρόπο οι αστυνομικοί μπορέσαν να εξακριβώσουν ότι τρεις από τους άνδρες είχαν τελικά επαφές με την ανήλικη.

Γρήγορα αναμένεται να «τρέξουν» και οι διαδικασίες για τα νέα εντάλματα σύλληψης. Ανάμεσα τους, αναμένεται να είναι και αυτό για τον «Μιχάλη», τον «μαστροπό-ατζέντη», συνεργό του Ηλία Μίχου, που περιέγραψε το κορίτσι στην αρχική της κατάθεση.

Ο 25χρονος άνδρας έχει ταυτοποιηθεί και φαίνεται ότι είχε παρελθόν μαστροπού. Μάλιστα, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, φαίνεται από τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διάγει πολυτελή βίο, κάτι που δεν δικαιολογείται από την επαγγελματική του ιδιότητα και την ηλικία του.

Πηγή: thetoc.gr