Σοκ προκάλεσε στο πανελλήνιο το περιστατικό που σημειώθηκε στην Κρήτη τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/10), όταν ένας 36χρονος άνδρας δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό από την 38χρονη, εν διαστάσει, σύζυγό του σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Ηρακλείου.

Για τρίτο 24ωρο παραμένει άφαντη η 38χρονη, που έριξε καυστικό υγρό στον πρώην σύζυγό της στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, παρότι αρχικά δήλωνε ότι θα παραδοθεί το πρωί της Δευτέρας στις  αρχές, κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς σύμφωνα με τον δικηγόρο της φοβάται για τη σωματική της ακεραιότητα, ενώ οι έρευνες της αστυνομίας περιλαμβάνουν και περιπολίες σε αεροδρόμια και λιμάνια για τον εντοπισμό της.

Η τελευταία σύνδεσή της στο διαδίκτυο ήταν γύρω στη μία το μεσημέρι που σημαίνει πως είτε έβγαλε την μπαταρία του κινητού είτε το πέταξε για να μην την εντοπίσουν από το στίγμα.

Κατά τις ίδιες πηγές, από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος υποστηρίζουν πως πριν από μερικούς μήνες η 38χρονη έστελνε ροζ φωτογραφίες σε ένα από τα αδέρφια του 36χρονου. Μάλιστα, όπως ισχυρίζονται, δεν δίστασε να τον προσκαλέσει και σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Πιστεύεται δε ότι δεν επέλεξε καθόλου τυχαία τον συγκεκριμένο άνδρα, καθώς τον θεωρούσε υπαίτιο για τον χωρισμό της από τον 36χρονο. Όπως εκτιμά ο ίδιος, δεν αποκλείεται η 38χρονη να το έκανε αυτό για να συναντηθεί μαζί του και να του επιτεθεί.

«Δεν ήταν βιτριόλι - Το αγόρασα νόμιμα»

Η 38χρονη κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δίνοντας τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν.

«Αρχίζει πάλι τα ίδια, "εδώ μέσα θα βρισκόμαστε", "εγώ θα είμαι για σένα". Ρε συ του λέω, θα με αφήσεις ήσυχη; Έχουμε χωρίσει και μου λέει και το τρελό, το τελευταίο, το καλύτερο: "Εγώ θα φτιάξω τη ζωή μου να πάρω μία να κάνω παιδιά, όποια να'ναι. Έτσι και αλλιώς εγώ εσένα αγαπάω. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά εσύ θα είσαι μόνη σου, αλλιώς θα σε σκοτώσω". Ήταν τόσο ειρωνικός, πραγματικά θόλωσα», είπε η γυναίκα.

«Δεν ήταν βιτριόλι. Ήταν ένα οξύ υγρό τύπου ακουαφόρτε που προμηθεύτηκα από το ίντερνετ νόμιμα. Μου το έφερε στο σπίτι μεταφορική εταιρία. Το είχα μαζί μου ως μέσο προστασίας. Επειδή εγώ δεν μπορώ να οπλοφορώ, εκείνοι οπλοφορούν» πρόσθεσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό.

Σημειώνεται πως ο πατέρας της 38χρονης απηύθυνε έκκληση στην κόρη του να παραδοθεί: «Θέλω να της πω να παραδοθεί, γιατί τα κάνει χειρότερα. Δεν κερδίζει κάτι».