«Η γρίπη έρχεται και θα πρέπει να γίνουν οι εμβολιασμοί», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ»  με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα, η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Σε ότι αφορά τον κοροναϊό, η κ. Παγώνη σημείωσε πως το επικαιροποιημένο εμβόλιο πρέπει να γίνεται τρεις μήνες μετά την νόσηση, ενώ προσέθεσε πως θα πρέπει να το κάνουν οι άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με τον κοροναϊό

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Έχουμε μια αύξηση 8 με 10% στην Ελλάδα, στην Ευρώπη είναι παραπάνω, στην Αγγλία στο 45% στις απλές νοσηλείες αύξηση, Ιταλία 31%. Σε εμάς ακόμα ο καιρός είναι κάλος, όλοι είναι έξω έχουμε σωθεί απ’ αυτή την κατάσταση. Σιγά-σιγά κι εμείς που θα μπούμε προς τους εσωτερικούς χώρους θα αλλάξουν τα πράγματα, η γρίπη έρχεται. Θα πρέπει να γίνουν οι εμβολιασμοί τώρα για την γρίπη, το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβριου να κάνει ο κόσμος τα εμβόλια, και βέβαια αυτό που είπαμε και οι οδηγίες από την Επιτροπή Εμβολιασμών και θα χρειαστεί και μια μεγαλύτερη καμπάνια είναι για το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Οι άνω των 60 οπωσδήποτε που έχουν και υποκείμενα νοσήματα και οι κάτω των 60 κι αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα να το κάνουν κι όποιοι άλλοι θέλουν σε συνεννόηση με τον προσωπικό τους γιατρό.

Ερωτηθείσα πότε θα πρέπει να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο αυτοί που έχουν νοσήσει

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Πρέπει να έχει περάσει ένα τρίμηνο απ’ αυτούς που έχουνε νοσήσει. Και βέβαια οι άνθρωποι που έχουν υποκείμενα νοσήματα ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Βέβαια για να κάνεις το επικαιροποιημένο πρέπει να έχεις κάνει το βασικό εμβολιασμό, ή το μονοδοσικό ή τις δυο δόσεις, δεν πας να κάνεις κατευθείαν το επικαιροποιημένο.

Για την γρίπη

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Η γρίπη δεν είναι ακόμη σε έξαρση. Η έξαρση της γρίπης ξεκινάει Δεκέμβριο πιάνει Γενάρη και Φλεβάρη. Εκεί λοιπόν αν έχουμε προετοιμαστεί κι έχουμε εμβολιαστεί δεν θ’ έχουμε πρόβλημα γι’ αυτό προτρέπουμε και ενημερώνουμε τον κόσμο να πάει να κάνει το εμβόλιο της γρίπης. Αυτό που ρωτάνε όλοι αν έχουμε περιστατικά γρίπης μαζί με κορωνοϊού αυτά θα είναι ελάχιστα τα περιστατικά, αν τύχει λοιπόν τέτοιο περιστατικό κι έχουνε εμβολιαστεί θα αντιμετωπίσουν τελείως διαφορετικά την κατάσταση, και την νοσηλεία τους αν χρειαστεί, δεν θα φτάσουν σε μονάδες, δεν θα έχουμε θανάτους. Γι’ αυτό μιλάμε για τους εμβολιασμούς, γι’ αυτό προτρέπουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί.

Ερωτηθείσα αν θα είναι υποψήφια στις επικείμενες εκλογές

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Οι εκλογές δεν αργούνε, θα γίνουν σε 8 μήνες όταν φτάσουν εκείνες οι μέρες των εκλογών τότε θα συζητήσουμε και θα πούμε.

Για τη δημοφιλία της

Μ.ΠΑΓΩΝΗ: Δεν περίμενα τέτοια αποδοχή από τον κόσμο, ειλικρινά σας μιλάω. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει, το συνειδητοποίησα τους τελευταίους μήνες και ειδικά το καλοκαίρι και ειδικά τώρα τελευταία. Είναι ωραίο πράγμα να σ’ αγαπήσει ο κόσμος.