Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την Σαουδική Αραβία, όπου βρίσκεται, πραγματοποιώντας επίσημη επίσκεψη.
Ερωτηθείς για το «καλάθι του νοικοκυριού», ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε πως «Η κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα ανταγωνίζεται την άλλη για το φθηνότερο «καλάθι», άρα η κάθε αλυσίδα θα επιλέξει τα προϊόντα και τις τιμές. Θα δούμε την άλλη εβδομάδα τα καλάθια των εταιρειών».
«Εμείς δεν έχουμε βάλει διατίμηση, εμείς βάζουμε έναν καινούριο όρο ανταγωνισμού, υπέρ του καταναλωτή», είπε ο κ. Γεωργιάδης

Σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον Ανδρέα Πάτση και την διαγραφή του από την Νέα Δημοκρατία, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είπε «δεν εγνώριζα την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Πάτση. Αν με ρώταγες τι είναι ο κ. Πάτσης θα σου έλεγα δικηγόρος».
Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης και το κατά πόσον δεν είναι νόμιμη η στάση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Γρεβενών, ο κ. Γεωργιάδης είπε «αν είχε αυτήν την επαγγελματική δραστηριότητα από πριν, κακώς επελέγη για τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Αν την απέκτησε αφού είχε εκλεγεί, τώρα το έμαθε το κόμμα και διεγράφη και καλώς διεγράφη», συμπληρώνοντας «Θες να κάνεις μια δουλειά για τα κόκκινα δάνεια. Με τον νόμο του Τσίπρα, μπορείς. Αλλά όχι να είσαι βουλευτής, προφανώς…».

Ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης έστρεψε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η ΝΔ αντέδρασε άμεσα στην υπόθεση του κ. Πάτση, κάτι που δεν έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του κ. Αϋφαντή, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «την ίδια ημέρα βγήκαν στην δημοσιότητα δύο συγκλονιστικές περιπτώσεις. Η μία του κ. Πάτση και η άλλη του διπλωματικού συμβούλου του κ. Τσίπρα, του κ. Αϋφαντή ό,τι ο κ. Κατρούγκαλος παρακαλούσε τον Τσαβούσογλου να μην γίνει “θερμό επεισόδιο μέχρι τις εκλογές του 2019 για να κερδίσει ο Τσιπρας τις εκλογές», σημειώνοντας πως δεν υπήρξε για αυτές τις δηλώσεις καμία αντίδραση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο