Δεν σταματούν ούτε ανήμερα της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» οι προκλήσεις της Τουρκίας, καθώς καταγράφηκαν και σήμερα Παρασκευή, 28η Οκτωβρίου, δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν συνολικά 14 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου σήμερα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

 Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 5 αεροσκάφη.

 Ειδικότερα, ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 4 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχαν και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV.

 Τα μαχητικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκε και μία εμπλοκή. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Πηγή: onalert.gr