Άδειασαν οι μεγάλες πόλεις και γέμισαν οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGa, το τριήμερο δίνει την σκυτάλη στον χειμερινό τουρισμό, με τους Έλληνες επισκέπτες να κατακλύζουν δημοφιλείς ορεινούς προορισμούς και τις πληρότητες να εκτοξεύονται.

 «Πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα, οι πληρότητες αγγίζουν σχεδόν το 100%. Οι τιμές για ένα δίκλινο ξεκινούν από τα 60 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 120. Για μια οικογένεια από 80 – 90 ευρώ έως 160», αναφέρει ο Ντίνος Δαφάλιας, πρόεδρος ξενοδόχων Καλαβρύτων.

 Κρατήσεις από τον Αύγουστο

Ήδη από τον Αύγουστο πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν τις κρατήσεις τους για Βόλο και Πήλιο για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου προκειμένου να μην ψάχνουν κατάλυμα την τελευταία στιγμή.

 «Οι πληρότητες είναι στο 100% για Βόλο και Πήλιο. Ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής δεν υπήρχαν. Για ένα δίκλινο, οι τιμές ξεκινούν από 50 ευρώ έως 150 – 200. Για οικογενειακά δίχωρα δωμάτια, περίπου 100ευρώ», λέει ο Θοδωρής Ευθυμίου, διευθυντής πωλήσεων ξενοδοχείου Βόλου.

 Η μεγάλη ζήτηση και οι καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στα έσοδα από τον τουρισμό.

 πληρότητες στη Μάνη, τα Τρίκαλα Κορινθίας, την Αράχωβα και τα Ζαγοροχώρια ξεπερνούν το 90%. 95% στη Βυτίνα και στη Δημητσάνα, ενώ υπάρχουν και προορισμοί που πλέον πολύ δύσκολα βρίσκει κανείς κατάλυμα.

 Οι ξενοδόχοι ελπίζουν να δουν γεμάτα τα καταλύματά τους και τις υπόλοιπες μέρες του μήνα, προκειμένου να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα ενόψει του δύσκολου χειμώνα.