Με σοβαρά-λειτουργικά- προβλήματα, τα οποία συνδέονται με τις ελλείψεις υποδομών στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, έχει αρχίσει από το πρωί η διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας, στο πλαίσιο της δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Από νωρίς το πρωί, συγγενείς των θυμάτων είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και έχουν τοποθετήσει πανό που γράφει «104 νεκροί, ουρλιάζουν γιατί ζητούν δικαίωση»

Η δίκη έχει προσδιοριστεί στο κτίριο 9, στην αίθουσα 12, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της πολυπρόσωπης δίκης, με αποτέλεσμα οι συγγενείς των θυμάτων, να στριμώχνονται και μη πιστεύοντας στα μάτια τους, να φωνάζουν «ντροπή».

Δεν χωρούσαν

Η συγκεκριμένη αίθουσα δεν μπορεί να χωρέσει ούτε τους 21 κατηγορούμενους, πόσω μάλλον τους δικηγόρους των δυο πλευρών, τους μάρτυρες, το ακροατήριο και τους εκπροσώπους του Τύπου, με αποτέλεσμα οι δικηγόροι να παρακολουθούν από τα παράθυρα, έξω από τα κιγκλιδώματα τη διαδικασία.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε από έδρας στο όρθιο ακροατήριο ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας θα μπορέσει να γίνει μόνο η δήλωση παράστασης των συνηγόρων των κατηγορουμένων. Σε επόμενες συνεδριάσεις θα καλούνται ανά 40 ή 50 άτομα συγγενείς των θυμάτων για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και αφού ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος, θα αρχίσει-άγνωστο ποτέ- η ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Σε μεγαλύτερη αίθουσα

Οι επόμενες συνεδριάσεις θα διεξαχθούν σε μια μεγαλύτερη αίθουσα του Πρωτοδικείου, ενώ οι δικηγόροι είχαν ζητήσει τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου που είναι η μοναδική που μπορεί να καλύψει με αξιοπρέπεια και σεβασμό σε όλες τις πλευρές τις ανάγκες μιας τέτοιας δίκης.