Ενημερωτική εκπομπή με την Κέλλυ Κοντογεώργη
Ενημερωτική εκπομπή με την Κέλλυ Κοντογεώργη Κέλλυ Κοντογεώργη
2xronos_markou
Ελλάδα

Γιάννης Μάρκου: Αρνείται την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο 26χρονος - Τι είπε για την επίθεση με μαχαίρι

Ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη

Ο 26χρονος που συνελήφθη ως ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι κατά του επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου τα ξημερώματα της Παρασκευής 28/10 ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη (3/11).

Νωρίτερα ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το εις βάρος του ένταλμα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του «τώρα είναι η πιο σημαντική ώρα για τον κατηγορούμενο, να μελετήσουμε την δικογραφία και τις καταθέσεις ώστε την Πέμπτη να πει τις θέσεις του στον ανακριτή».

Για το αν είπε κάτι ο 26χρονος στον ανακριτή σχετικά με την επίθεση κατά του Γιάννη Μάρκου, ο δικηγόρος του απάντησε ότι «όσον αφορά για τα πραγματικά περιστατικά, δεν έχω εικόνα. Σε κάθε περίπτωση αρνείται την κατηγορία με τον νομικό χαρακτηρισμό που του έχει δοθεί, σαν απόπειρα ανθρωποκτονίας».

«Ήξερε που χτυπούσε»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Γιάννη Μάρκου, Γιάννη Μαρακάκη, η επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία έγινε «σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα».  Όπως είπε στο ΟΡΕΝ «τα χτυπήματα ήταν τέτοια που δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ο δράστης ήξερε τι έκανε και πού χτυπούσε».

«Εάν δεν ήταν τυχερός ο Γιάννης και δεν είχαν καθαρό μυαλό οι φίλοι του, δεν θα ζούσε», πρόσθεσε ο δικηγόρος του επιχειρηματία.