Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσαν δύο ανήλικα παιδιά στο σπίτι τους στα Πετράλωνα, που βιάζονταν επί σειρά ετών.

Όλα ξεκίνησαν από μία καταγγελία της μητέρας για ασφαλιστικά μέτρα στον πατέρα της οικογένειας και μετά αποκαλύφθηκε όλη η φρίκη.

Οι νομικοί υποστηρικτές των παιδιών από τα Πετράλωνα, Δήμητρα Πλαστήρα και Σπύρος Χαριτάτος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρουν ότι ο αγώνας τους, προκειμένου να αποκαλύψουν τα φρικαλέα εγκλήματα βιασμού εις βάρος τους από τους ίδιους τους γονείς, έχει ξεκινήσει από το 2017.

Ο πατέρας της 22χρονης σήμερα κοπέλας και του 17χρονου αγοριού βίαζε και βιντεοσκοπούσε τα παιδιά του.

Μάλιστα, το 7χρονο – τότε – αγόρι, σύμφωνα με την καταγγελία του, έχει βιαστεί από τον πατέρα του, τον θείο του και σωρεία άλλων ανθρώπων που ήταν από τον περίγυρο του πατέρα.

Ακόμα, έχει κακοποιηθεί σωματικά και ψυχολογικά και από τη μητέρα.

Τα αδέρφια καταγγέλλουν ότι είχαν δει και άλλα παιδιά να κακοποιούνται σε «πάρτι» που διοργάνωνε ο πατέρας τους. Η μάνα, σύμφωνα με την πρόσφατη καταγγελία του μικρού τότε αγοριού, γνώριζε τα πάντα, ενώ φέρεται να ήταν μπροστά σε έναν τουλάχιστον βιασμό του ανήλικου.


Πώς έγινε η πρώτη καταγγελία το 2017

«Το ‘17 έκανε μήνυση η μητέρα των παιδιών κατά του πατέρα και συζύγου της στην Εισαγγελία Ανηλίκων. Τον κατήγγειλε μετά από οδηγία του εισαγγελέα υπηρεσίας της Ευελπίδων, όπου βρέθηκε για άλλη διαδικασία ενδοοικογενειακής διαμάχης με τον σύζυγό της για ασφαλιστικά μέτρα.

Η μητέρα ισχυριζόταν ότι διαπίστωσε όψιμα την καταγγελλόμενη συμπεριφορά του πατέρα, παρουσίασε την έκπληξή της, δήλωσε άγνοια και προσφέρθηκε μαζί τους δύο ανθρώπους που κατάφεραν και κέρδισαν την εμπιστοσύνη των παιδιών, οι οποίοι παρακίνησαν τη μητέρα, λέγοντάς της ότι εάν “δεν προχωρήσει η ίδια σε καταγγελία, θα πάμε εμείς στην Εισαγγελία να καταγγείλουμε αυτά που μας είπαν τα παιδιά”.

Η μητέρα λοιπόν, κάτω από αυτή την πίεση, μπήκε στην διαδικασία να σταθεί ενάντια του συζύγου της και τον κατήγγειλε για απιστία και διάφορα ενδοοικογενειακά προβλήματα και για σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου αγοριού.

Ο ανήλικος άρχισε να εκμυστηρεύεται αρχικά στους δύο πολίτες που τον φρόντισαν και μετά στη μητέρα, γιατί το παιδί δυστυχώς ήξερε ότι η μάνα γνώριζε. Η μητέρα έκανε την καταγγελία, έκανε και ασφαλιστικά μέτρα στον πατέρα να μην πλησιάζει το παιδί και κατά την ανάγνωση των ασφαλιστικών μέτρων της προτείνει ο εισαγγελέας να απευθυνθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Έτσι και έγινε, ο εισαγγελέας ανηλίκων διέταξε την αστυνομική έρευνα που ξεκίνησε το ‘18, με τα παιδιά – αν σκεφτούμε και την ηλικία που είχαν και την ηλιακή ευαλωτότητά τους και άγνοια – να περιμένουν καρτερικά να δοθεί μία λύση ή να καταλάβουν πώς μπορεί να απαντηθεί ο εφιάλτης που ζούσαν», αναφέρουν οι νομικοί υποστηρικτές των παιδιών.


Η μάνα γνώριζε

Οι νομικοί φροντιστές των – τότε – ανηλίκων τονίζουν ότι «σύμφωνα με τα λεγόμενα των παιδιών, βρήκαν το κουράγιο να δώσουν στη δικαιοσύνη την ανάγκη διερεύνησης του ρόλου της μάνας, περιγράφοντας ότι η ίδια η μητέρα γνώριζε, και μάλιστα σε μία τουλάχιστον των περιπτώσεων, ήταν μπροστά σε μία εφιαλτική πράξη βιασμού».

Οι γονείς, όπως αναφέρουν οι νομικοί υποστηρικτές των παιδιών, είναι πολίτες υπεράνω υποψίας και ο άνθρωπος, που χωρίς αυτόν δεν θα γινόταν αυτή η φρικιαστική αποκάλυψη, είναι συγγραφέας με ακαδημαϊκή μόρφωση, και η επαφή με το παιδί και οι σχέσεις εμπιστοσύνης δημιουργήθηκαν όταν η μητέρα ζήτησε από τον συγκεκριμένο άνθρωπο να κάνει δωρεάν μαθήματα στα παιδιά, γιατί δεν πήγαιναν καλά στο σχολείο.


Η ιατροδικαστική εξέταση στο ανήλικο αγόρι έγινε σχεδόν πριν 3 χρόνια

Σύμφωνα με τους νομικούς υποστηρικτές των – τότε ανηλίκων – παιδιών, «ήδη οι πρώτες κουβέντες για σεξουαλική κακοποίηση εκκρεμούν σχεδόν μία διετία.

Πριν πάει η μητέρα, υπό την πίεση αυτών που γνώριζαν για να καταγγείλει, έχουν μεσολαβήσει δύο χρόνια. Συν ένα για τη διαδικασία από εισαγγελέα σε εισαγγελέα ανηλίκων, σύνολο σχεδόν τρία χρόνια. Το περιεχόμενο των πρώτων καταγγελιών των παιδιών συνεχώς έρχονται και προστίθενται κάθε φορά που τα παιδιά ανασύρουν από την βαριά εφιαλτική κακοποιημένη αντίληψή της πρόσωπα και γεγονότα.

Τα παιδιά, σύμφωνα με τις παιδοψυχιατρικές-παιδοψυχολογικές πραγματογνωμοσύνες, θα ανασύρουν συγκεκριμένα τραγικά περιστατικά και τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια της ζωής τους.

Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε με τις καταθέσεις των παιδιών, κυρίως του ανήλικου αγοριού 13 μήνες μετά, το 2018. Τότε, ζητήθηκε μόνο η ιατρική πραγματογνωμοσύνη και ο ιατροδικαστής γνωματεύει αρχικά ότι δεν διαπιστώνει αλλοιώσεις, κάτι που δεν αποκλείει βέβαια την περίπτωση βιασμού, σημειώνοντας ότι το παιδί ήρθε τρία χρόνια μετά.

Το 2020 καλείται ξανά ο ίδιος ιατροδικαστής να εξηγήσει τι εννοούσε, ότι δεν διαπίστωσε βιασμό ενώ τον διαψεύδουν η πλειονότητα των παιδοψυχολόγων που εξέτασαν το παιδί και διευκρινίζουν ότι πρόκειται για συμπτωματολογία και συμπεριφορά των ανήλικων παιδιών που είναι συμβατή με αυτά που καταγγέλλουν. Ο ιατροδικαστής είπε ότι δεν μπορεί να έχει σαφή γνώση τρία χρόνια μετά και ότι δεν μπορεί να έχει απόλυτη κρίση για το αν έγινε η δεν έγινε βιασμός».


Αναμονή για βούλευμα για τον πατέρα και την τύχη της μήνυσης κατά της μητέρας

«Υπήρχε μία αναμονή, μία σιωπή με διαρκείς καταθέσεις, χωρίς όμως να προχωράει τίποτα επί της ουσίας. Είμαστε στο στάδιο της αναμονής για βούλευμα για τον πατέρα και πριν από δυο χρόνια τα παιδιά βρήκαν το κουράγιο και την ψυχική ηρεμία και αποφάσισαν να μιλήσουν και για τον ρόλο της μάνας. Την άφησαν πρώτα να κάνει την καταγγελία για να μπει αρχικά τουλάχιστον ο ένας στο στόχαστρο του νόμου. Η υπόθεση είναι στην εισαγγελία ανηλίκων εδώ και ενάμιση χρόνο», εξηγούν στο newsit.gr οι νομικοί υποστηρικτές των παιδιών.


17 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ότι συμμετείχαν στα ανατριχιαστικά «πάρτι»

Όσον αφορά την ταυτοποίηση 17 ατόμων στην υπόθεση, όπως λένε οι νομικοί υποστηρικτές των παιδιών «αφορά στη μαρτυρία του θύματος, του ανήλικου αγοριού, ο οποίος κατέθεσε στις αρχές ότι ο ίδιος, με προσωπική έρευνα που έκανε, τους βρήκε στο διαδίκτυο και τους είπε για αυτά τα συγκεκριμένα άτομα ότι μπήκαν στο σπίτι και συμμετείχαν στις πράξεις είτε ομαδικά είτε κατά μόνας.

Η αστυνομική έρευνα δεν προχώρησε με ένα δεύτερο ή τρίτο κλιμάκιο αστυνομικών από το ηλεκτρονικό έγκλημα ή άλλα κλιμάκια τα οποία συνήθως σε τέτοιες υποθέσεις συνεργάζονται μεταξύ τους».

Πηγή: newsit.gr