Πανικός επικράτησε το πρωί της Τρίτης στη Λαμία κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας παρακολουθούσαν αρκετό καιρό τη δράση της συγκεκριμένης σπείρας, η οποία αποτελείται από άτομα Ρομά που έχουν συγγενική σχέση και φέρονται να διακινούσαν ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης η Αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση στην οποία πήραν μέρος και τρεις ομάδες των ΕΚΑΜ από την Αθήνα, η ΟΠΚΕ Φθιώτιδας, τα ΜΑΤ και άλλοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Φθιώτιδας.

Επίθεση σκύλου

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν ταυτόχρονα σε τρία σπίτια. Το ένα ήταν στα Ρεβένια Λαμίας και τα άλλα δύο στη νότια πλευρά της πόλης.

Μάλιστα, στο σπίτι στα Ρεβένια υπήρχε υψηλή περίφραξη και μέσα στην αυλή είχαν εκπαιδευμένα επιθετικά σκυλιά, έτσι ώστε να μην πλησιάζει κανείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν και κάμερες για να βλέπουν εάν ήταν πελάτης ή κάποιος απρόσκλητος «επισκέπτης».

Όταν το πρωί έγινε η «έφοδος» των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, το ένα από τα σκυλιά, ράτσας Πίτμπουλ, επιτέθηκε και δάγκωσε στο πόδι έναν αστυνομικό των ΕΚΑΜ.

Συλλήψεις και ηρωίνη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί έκαναν έξι συλλήψεις. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 58, 52, 34 ετών, δύο γυναίκες 54 και 45 ετών και μια ανήλικη 15 ετών.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας τις προηγούμενες ημέρες είχαν συλλάβει ακόμη 10 άτομα, τα οποία φέρεται ότι είχαν προμηθευτεί ναρκωτικά από τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 100 γραμμάρια ηρωίνης και άλλες ψυχότροπες ουσίες, οι οποίες εξετάζονται. Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 25 κινητά τηλέφωνα, δύο τσεκούρια, τέσσερα μαχαίρια και ένα κλομπ. Κατασχέθηκαν ακόμη τρία Ι.Χ., ένα ΙΧΦ, ένα μηχανάκι και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Λαμίας με τις κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης, όπως και για τον νόμο περί ναρκωτικών και όπλων.