Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με τη δράση συμμοριών ανηλίκων.

Μάλιστα, ένα περιστατικό ακραίας βίας εντός σχολείου σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο της Θεσσαλονίκης. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μια ομάδα δέκα μαθητών περικύκλωσε έναν συμμαθητή τους και τον χτύπησε αρκετά άγρια.

Οι γονείς κάνουν λόγο για μια ομάδα μαθητών, που γνωρίζουν πολεμικές τέχνες και συμμετέχουν σε οπαδικούς συνδέσμους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αυτή η ομάδα την τελευταία διετία επιτίθεται και εκβιάζει μαθητές και ακόμα καθηγητές.

Σημειώνεται ότι δεν είχε γίνει επίσημη καταγγελία στην αστυνομία, ενώ το σχολείο δεν έχει βγάλει κάποια ανακοίνωση. Το τελευταίο, ωστόσο, περιστατικό, ήταν η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι, με τους γονείς να ζητούν από τη διοίκηση του σχολείου να παρθούν άμεσα μέτρα.

Σοκάρει πατέρας μαθητή με τα όσα καταγγέλλει στο newsit.gr και τον δημοσιογράφο Άγγελο Λαμπίδη: «Οι δύο ή οι τρεις από τη συμμορία είναι παλαιστές και της Εθνικής Ελλάδος. Την προηγούμενη εβδομάδα τα παιδιά πήγαν εκκλησία και για κάποιο λόγο κοιτάχτηκαν στραβά μεταξύ τους. Και ο δικός μου γιος ήταν μέσα σε αυτά τα παιδιά. Ένα από αυτά τα παιδιά, το έδειραν και μάλιστα πολύ άσχημα. Έχει σπάσει κόκκαλα, το πρόσωπο του είναι χαρακωμένο, το μάτι του έχει αίμα και μπορεί ακόμη και να το χάσει.

Του παιδιού αυτού του έστελναν συνέχεια απειλητικά μηνύματα. Με τον πατέρα του πήγαν τα μηνύματα στον διευθυντή και αυτός το μόνο που είπε στα παιδιά είναι να μην μαλώνουν και δεν έκανε τίποτα. Μετά μπήκαν τα παιδιά στο μάθημα και στέλνει ο ένας στο άλλο παιδί απειλητικό μήνυμα, λέγοντας του στο διάλειμμα να βρεθούν στα γηπεδάκια που έχει εκεί κοντά. Το παιδί πηγαίνει στον λυκειάρχη και του λέει ότι απειλούν να τον σκοτώσουν και του είπε “μην πας και κάτσε εδώ”.

Το παιδί πήγε στο κυλικείο να πάρει κάτι να φάει. Τον είδαν οι άλλοι από μακριά και μαζεύτηκαν για να τον δείρουν. Όρμηξαν από πίσω του, άρχισαν να τον χτυπάνε τέσσερα άτομα, ήρθαν και άλλοι 8 και έκαναν κλοιό, πήρε έναν και το θύμα για βοήθεια. Χτυπήθηκαν άλλα τέσσερα παιδιά. Η υπεύθυνη του κυλικείου πήγε να βοηθήσει και την χτύπησαν και εκείνη. Και το σχολείο ήθελε να το κουκουλώσει όλο αυτό για να μην αμαυρωθεί η φήμη του!

Αποβολή έδωσαν μόνο σε 4 παιδιά γιατί εμπλέκονται και τα χρήματα στη μέση. Και τα απειλητικά μηνύματα συνεχίστηκαν. Τώρα είχαμε συνέχεια σήμερα. Προσπάθησαν να αρπάξουν τον γιο μου και τον απείλησαν. Πριν ένα μήνα οι συγκεκριμένοι δημιούργησαν και άλλο μικρότερης έκτασης περιστατικό και έχουν αποβληθεί ξανά από το σχολείο».

Παράλληλα, φίλος και συμμαθητής των παιδιών μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε μια διαφορετική κατάσταση: «Δεν πρόκειται για συμμορία, είναι απλά μια παρέα φίλων. Το περιστατικό ξεκίνησε μεταξύ δύο μαθητών και μπήκαν και άλλα άτομα. Τα άτομα που κατηγορούνται είναι γνώστες πολεμικών τεχνών, πάλης συγκεκριμένα, αλλά δεν έχουν κάνει κάτι άλλο στο παρελθόν. Το παιδί που είναι στο νοσοκομείο αντιθέτως έχει πάρει και αποβολές και έχει δημιουργήσει εντάσεις απλά έχει καλυφθεί λόγω των γονιών του. Προκαλούσε εδώ και καιρό με τη συμπεριφορά του. Δεν του έστελναν απειλητικά μηνύματα, αντάλλασσαν μηνύματα όπως όλοι. Σε αυτό το περιστατικό το θύμα προκαλούσε, έσπρωχνε πολύ συγκεκριμένα και άρχισαν να πλακώνονται. Ήταν λιγότερο από δέκα παιδιά».

Σημειώνεται πως το πρωί της Πέμπτης γονείς μαθητών του σχολείου συναντήθηκαν με τη διεύθυνση του σχολείου, παρουσία περιπολικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ έχουν πρόθεση ακόμα και να προβούν σε μηνύσεις και αγωγές.