Δεν απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος το ζήτημα με το παρεκκλήσιο των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, η ΔΙΣ, η οποία συνήλθε την Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022, δεν εξέτασε ή έλαβε κάποια απόφαση για τη μετάθεση του παπα-Δημήτρη Λουπασάκη ή οτιδήποτε σχετικό.

Αντιθέτως, τη ΔΙΣ απασχόλησε η ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς την υπουργό Παιδείας στη Βουλή περί δήθεν «μετατροπής των αθηναϊκών σχολείων σε κατηχητικά». Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε επί του θέματος διά της ανάγνωσης της από 26/10/2022 επιστολής την οποία έχει απευθύνει στον Αλέξη Τσίπρα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πρόκειται για μια επιστολή διαμαρτυρίας, ωστόσο το ακριβές περιεχόμενό της δεν έχει δημοσιοποιηθεί.

«Ανεγνώσθη η από 26ης Οκτωβρίου 2022 επιστολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τον Αξιότιμο κ. Αλέξιο Τσίπρα, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., η οποία αναφέρεται στην πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση, την οποία κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: ''Με τη βούλα της υπουργού Παιδείας και του δημάρχου Αθηναίων τα σχολεία του Δήμου της Αθήνας μετατρέπονται σε κατηχητικά κέντρα της Εκκλησίας'' με ρατσιστικούς και ανυπόστατους ισχυρισμούς για ''εισβολή του ανορθολογισμού, του σκοταδισμού και του θρησκευτικού προσηλυτισμού στην εκπαίδευση''», αναφέρει το ανακοινωθέν της ΔΙΣ.