Σε δύο μέτωπα του Νομού Ηλείας εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σήμερα με την επιχείρηση για κατάσβεση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, φωτιές εκδηλώθηκαν στην Ανάληψη του δήμου Ήλιδας και στο Λαμπέτι Πύργου προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η φωτιά στην Ανάληψη, έχει ήδη κάψει αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ για την κατάσβεση του μετώπου κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχείρησαν 36 πυροσβέστες, με 15 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα η φωτιά στο Λαμπέτι έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο, με συνολικά 18 πυροσβέστες και οκτώ οχήματα. Σημειώνεται πως επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, έκαψε μεγάλη έκταση με ελαιώνες, καθώς και κάποια στρέμματα δασικής έκτασης.

Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν απειλήθηκαν σπίτια.

Σημειώνεται πως σημαντική ήταν η εκδήλωση βροχοπτώσεων της κακοκαιρίας Eva στην προσπάθεια των πυροσβεστών για την κατάσβεση.
fotia1

Σύμφωνα με το patrisnews, η ισχυρή βροχόπτωση, που ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις και μισή το μεσημέρι, βοήθησε αποτελεσματικά τις φλόγες να κοπάσουν, κάνοντας πιο εύκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.