Περιοδεία τριήμερης διάρκειας σε Έβρο, Λήμνο και Λέσβο ξεκίνησε από χθες ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο επισκέψεών του σε Μονάδες και Σχηματισμούς των περιοχών αυτών.
Χθες το απόγευμα ο ΥΦΕΘΑ είχε συνάντηση εργασίας με τους Διοικητές της 1ης Στρατιάς, του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ) και των υπαγόμενων στο Σώμα Σχηματισμών, στην Αλεξανδρούπολη.

Το σημερινό πρόγραμμα του ΥΦΕΘΑ προβλέπει οδικώς κίνησή του κατά μήκος των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στις ζώνες ευθύνης των XII (12ης) και XVI (16ης) Μηχανοκίνητων Μεραρχιών Πεζικού, ενώ θα επισκεφθεί τα επιτηρητικά φυλάκια του Στρατού Ξηράς «Κήπων», «126», «Διλόφου», «Γέφυρας Πυθίου» και το Παρατηρητήριο «Πράσινη Πόρτα». Επίσης, θα μεταβεί στο στρατηγείο της XVI Μ/Κ ΜΠ στο Διδυμότειχο και στην έδρα του «Ενιαίου Κέντρου Ελέγχου - Επιτήρησης Συνόρων» στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας.

Τις απογευματινές ώρες θα μεταβεί στη Λήμνο, όπου θα έχει συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη του υπουργείου Βετεράνων της Αυστραλίας, όπου να θυμίσουμε ότι είχε συναντήσεις και κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αυστραλία, τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα Ελληνοαυστραλό Arthur Spyrou, τον Έπαρχο και τον Δήμαρχο Λήμνου, με τους οποίους θα γίνει αυτοψία των χώρων που θα κατασκευασθεί το

Μνημείο προς ένδειξη τιμής στους άνδρες του στρατιωτικού εκστρατευτικού σώματος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας (Australian and New Zealand Army Corps/ANZAC), οι οποίοι υπηρέτησαν στο νησί, κατά την Εκστρατεία των Συμμάχων της «Αντάντ» της Καλλιπόλεως στην Τουρκία, το 1915-1916, καθώς και οριστικοποίηση των τελικών λεπτομερειών.

Τέλος, αύριο Τρίτη, ο Ν. Χαρδαλιάς θα επισκεφθεί τη Λέσβο, όπου θα εκπροσωπήσει την Ελληνική Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις του εορτασμού της 110ης επετείου απελευθερώσεως της Μυτιλήνης και του νησιού.