Οι συναντήσεις ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων ξεκίνησαν τη Δευτέρα το μεσημέρι με το Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη αντιπροσώπων και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στο ΕΜΠ, όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης του Ιδρύματος Ανδρέας Μπουντουβής, οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος παρουσίασαν τα προγράμματα σπουδών και την στρατηγική του ελληνικού πανεπιστημίου. Εκ μέρους της Αμερικανικής αντιπροσωπείας, η καθηγήτρια Dena Haritos Tsamitis από το πανεπιστήμιο CarnegieMellon αναφέρθηκε στους στόχους της επίσκεψης του κλιμακίου των Αμερικανικών πανεπιστημίων και οι εκπρόσωποι όλων των πανεπιστημίων που συμμετείχαν στην συνάντηση παρουσίασαν εν συντομία την πολιτική τους και τις προτάσεις τους για πιθανές  διμερείς συνεργασίες.

Η δίωρη συνάντηση ολοκληρώθηκε με σύντομη συζήτηση επί συγκεκριμένων πρακτικών θεμάτων  των διμερών συνεργασιών.

Οι εκπρόσωποι αμερικανικών πανεπιστημίων και στο ΟΠΑ

Αργά το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των αμερικανικών ΑΕΙ συναντήθηκαν και με τις πρυτανικές αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. «Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε εκπροσώπους 16 κορυφαίων Αμερικάνικων Πανεπιστημίων, στο πλαίσιο του προγράμματος International Academic Partnership Program, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας» δήλωσε σχετικά ο πρύτανης του Ιδρύματος, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης.

«Η διοίκηση, οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων του ΟΠΑ, μετά από την παρουσίαση του Πανεπιστημίου, συζήτησαν πιθανές συνεργασίες σε ένα ευρύ πεδίο ποικίλων δραστηριοτήτων που ενδιαφέρουν και τις δύο πλευρές» ανέφερε. « Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το υψηλό ενδιαφέρον που έδειξαν οι εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων. Οι συνεργασίες αυτές διανοίγουν τους ορίζοντες στην έρευνα και την εκπαίδευση προς όφελος των φοιτητριών και φοιτητών μας, των καθηγητών, αλλά και των αποφοίτων μας. Ο στρατηγικός στόχος της διεθνοποίησης του ΟΠΑ που έχουμε θέσει από την αρχή, συνεχίζει να εκπληρώνεται μέσα από τέτοιες ποιοτικές συνεργασίες υψηλού επιπέδου» κατέληξε ο κ. Μπουραντώνης.