Την ενοχή του 22χρονου κατηγορουμένου για τη δολοφονία του 20χρονου, που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2021 στην Άνω Καμήλα Σερρών, ζήτησε κατά την αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας.

Το έγκλημα στις Σέρρες είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Μετά την αποκάλυψή του, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος είχε αναρτήσει φωτογραφίες και βίντεο στα social media, κρατώντας το φονικό μαχαίρι και συνοδεύοντας το υλικό αυτό από σχόλια, όπως «κάθε φορά που σφάζω κάποιον το ανεβάζω στόρι».

Στην πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός απέρριψε το σύνολο των υπερασπιστικών ισχυρισμών του κατηγορουμένου περί έλλειψης ανθρωποκτόνου δόλου και νόμιμης άμυνας.

«Η συμπεριφορά του αποδεικνύει περίτρανα τον ανθρωποκτόνο δόλο. Δεν κάλεσε καν το ΕΚΑΒ, επέδειξε παντελή έλλειψη μεταμέλειας και ενσυναίσθησης», τόνισε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας, ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία–οπλοχρησία.

Νωρίτερα, στην απολογία του ο 22χρονος ανέφερε ότι δέχτηκε αρχικά επίθεση από το θύμα και είπε: «Πάνω στη φασαρία, έψαχνα κάτι να προστατευτώ. Εγώ μαζί μου είχα ένα μαχαίρι. Το είχα για εκφοβισμό. Το είδε, μου το ζήτησε και του το έδωσα. Το πήρε και το πέταξε κάτω. Άρχισε φασαρία. Με χτύπησε. Έψαχνα από κάτω κάτι να τον χτυπήσω. Ήθελα να φύγω. Έσκυψα, πήρα το μαχαίρι και τον χτύπησα, μία φορά. Έφυγα. Ήμουν τρομαγμένος. Δεν είδα πού τον χτύπησα. Είχα σκοπό να τον τραυματίσω για να φύγω. Δεν είπα “ψόφα, μπάσταρδε”, όπως λένε οι μάρτυρες. Τους είπα τους δύο άλλους: “Ενημερώστε για ασθενοφόρο”. Μετά πάνω στα νεύρα μου ανέβασα στόρι στο Instagram».

Μάλιστα, επικαλέστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος μόνο όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελική έδρα για το εάν μετάνιωσε για την πράξη του.


Αγανάκτηση από τον πατέρα του θύματος

Ένταση προκλήθηκε –προς στιγμήν– κατά την απολογία του, όταν ο πατέρας του θύματος παρενέβη και σε έντονο ύφος ρώτησε τον δράστη:

«Γιατί το έκανες; Ξέρεις τι έκανες;». Με την παρέμβαση των αστυνομικών τα πνεύματα ηρέμησαν και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.


Το χρονικό του εγκλήματος

Το έγκλημα συνέβη τα μεσάνυχτα της 10ης Αυγούστου 2021, όταν θύτης και θύμα συναντήθηκαν αρχικά σε στάση του ΚΤΕΛ στην Άνω Καμήλα, όπου φαίνεται πως ο πρώτος έστειλε δύο ηχητικά μηνύματα σε μία 17χρονη, με την οποία διατηρούσε παλιότερα ερωτική σχέση και η οποία συνδεόταν με τον δεύτερο.

Συνοδεία δύο γνωστών τους πήγαν στη συνέχεια με μηχανές στο πάρκο της Άνω Καμήλας, όπου ύστερα από διαπληκτισμό ο κατηγορούμενος –σύμφωνα με τη δικογραφία– μαχαίρωσε με αναδιπλούμενο στιλέτο τον 20χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Όπως αναφέρεται στην ίδια δικογραφία, απευθυνόμενος προς τον παθόντα, ο δράστης φέρεται να του είπε «ψόφα».

Εκτός από το στόρι που ανέβασε στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης, ο κατηγορούμενος έστειλε μήνυμα στη 17χρονη λέγοντάς της τα εξής: «Πες στον δικό σου περαστικά και την επόμενη φορά, αυτά γίνονται σ' έναν καβγά και ξέρεις ότι εσύ φταις γι' αυτό».

Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, ο δράστης εντοπίστηκε σε ακατοίκητο σπίτι στο Λιβαδοχώρι Σερρών, όπου επιχείρησε μάταια να διαφύγει. Στην κατοχή του βρέθηκε το φονικό μαχαίρι πάνω στο οποίο υπήρχαν εμφανή σημάδια αποξηραμένου αίματος.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

*Φωτογραφία: ΕΡΤ