Συνεχίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Σήμερα κατέθεσαν οι αστυνομικοί που έλαβαν εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, o πρώτος αστυνομικός που κατέθεσε στο δικαστήριο ανέφερε πως όταν έφθασε στο σημείο με το περιπολικό, «είχε ήδη γίνει το μαχαίρωμα και είχαν συλλάβει κάποιον». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είδαν «πεσμένο κάτω τον Παύλο Φύσσα και την κοπέλα του να τον κρατά».

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την έδρα σχετικά με την εντολή που έλαβαν και αν το κέντρο ενημέρωσε για συμπλοκή με ανάμειξη Χρυσαυγιτών ή οπαδική. Απαντώντας ο αστυνομικός κατέθεσε πως ο ίδιος εξέλαβε ότι η συμπλοκή ήταν οπαδικού τύπου λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα που είχε προηγηθεί.

Μετέπειτα, ακολούθησε η κατάθεση στο ακροατήριο άλλου αστυνομικού, ο οποίος μαζί με ακόμα οκτώ συναδέλφους του είχε λάβε εντολή να μεταβούν στο Κερατσίνι. «Ο Παύλος Φύσσας σήκωσε την μπλούζα και μου έδειξε το τραύμα. "Αυτός με μαχαίρωσε"», είπε ο μάρτυρας, σημειώνοντας πως είδε τον Γιώργο Ρουπακιά «να διαπληκτίζεται» με τον μουσικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, εκείνο το βράδυ ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έλαβαν σήμα να μεταβούν στην καφετέρια «Κοράλλι», διότι υπήρχαν 50 άτομα μαυροντυμένα που κρατούσαν ρόπαλα. Όταν έφθασαν στο σημείο, όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, είδαν μια ομάδα 20 με 30 ατόμων οι οποίοι ήταν μαυροντυμένοι. Εκεί κάποιος που δήλωσε αστυνομικός είπε στον επικεφαλής της ομάδας του ότι «κάποιοι αναρχικοί διαπληκτίστηκαν με χρυσαυγίτες και εντάξει, έληξε».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως πήγε στην ομάδα των συγκεντρωμένων και τους ζήτησε να διαλυθούν, ωστόσο κανείς δεν του έδωσε σημασία, όπως είπε. Συνεχίζοντας δε την κατάθεσή του ανέφερε: «Στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 62 είδαμε πλήθος συγκεντρωμένο. Υπήρχε οχλαγωγία. Είδα τον Παύλο Φύσσα με τον Ρουπακιά να διαπληκτίζονται. Πίσω από τον Ρουπακιά ήταν 4- 5 άτομα. Πήγα να χειροπεδήσω. Βγάλαμε τα κλομπ. Πήγα να συλλάβω έναν πίσω από τον Ρουπακιά. Μετά διαλύθηκαν άπαντες», είπε ο μάρτυρας, για να προσθέσει: «Ο Ρουπακιάς πήγε να φύγει προς το αυτοκίνητό του. Ο Φύσσας προσπάθησε να του επιτεθεί και εγώ έσπευσα να τον εμποδίσω. Ο Φύσσας τότε σήκωσε την μπλούζα, μου δείχνει το τραύμα και μου λέει: «Όχι εμένα! Αυτός με μαχαίρωσε». Ήρθε ο συνάδελφος και είδε το μαχαίρι που είχε πετάξει ο Ρουπακιάς κοντά στο αυτοκίνητο. Ενημερώσαμε ότι έχουμε τον πιθανό δράστη που μαχαίρωσε…».