Η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα 11/11/2022, σκορπίζοντας θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε σήμερα ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram. H αγαπημένη ηθοποιός έφυγε σε ηλικία 78 ετών έπειτα από μεγάλη μάχη που έδωσε αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγάπητοι συνάδελφοί μας… Η γλυκιά μας Μίνα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από τις "Τρεις Χάριτες", και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλα θα μείνετε στη ,μνήμη μας αγαπημένοι μου. Καλό ταξίδι», έγραψε ο ορόεδρος του ΣΕΗ.


Να σημειώσουμε ότι το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής υπήρχαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ηθοποιός είχε φύγει από τη ζωή, κάτι που δεν ίσχυε. Δυστυχώς, όμως, αυτό έγινε σήμερα…

Η Μίνα Αδαμάκη έγραψε ιστρορία ως «Ειρήνη» στη σειρά του Mega «Οι τρεις χάριτες»
Συλλυπητήριο μήνυμα της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πληροφορούμενη την απώλεια της Μίνας Αδαμάκη η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έννοια και η αίσθηση της ελευθερίας χαρακτήριζε τις επιλογές της Μίνας Αδαμάκη σε όλη της την πορεία. Από τις σπουδές της στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, άλλαξε κατεύθυνση και έγινε βασικό στέλεχος της Ελεύθερης Σκηνής, της ομάδας που έφερε νέα πνοή στη θεατρική κωμωδία και στην επιθεώρηση. Εκανε εκπομπές στα πρώτα χρόνια της ελεύθερης ραδιοφωνίας, πρωταγωνίστησε σε μεγάλες επιτυχίες στην πρώτη περίοδο της ελεύθερης, ιδιωτικής τηλεόρασης. Ακόμη κι αν δεν την είχε δει ποτέ κανείς στο θέατρο, τη θυμάται -τρεις δεκαετίες μετά- ως Ειρήνη στις "Τρεις Χάριτες". Δεν επαναπαύθηκε όμως σε αυτή την επιτυχία, δεν επέλεξε την ευκολία της τυποποίησης. Επαιξε διαφορετικούς ρόλους στο θέατρο, συνεργάστηκε με νέους σκηνοθέτες. Η ευγένεια, το χιούμορ, η αμεσότητα χαρακτήριζαν τις ερμηνείες της και την προσωπικότητά της. Αυτά τα στοιχεία της είναι που την έκαναν ιδιαίτερα αγαπητή, γι' αυτά θα μας λείψει. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της και στους φίλους της».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη αποχαιρετούμε τη χαρισματική Μίνα Αδαμάκη, ταλαντούχα ηθοποιό, θιασάρχη, ιδρυτικό μέλος της θρυλικής Ελεύθερης Σκηνής, της οποίας το αποτύπωμα στο ελληνικό θέατρο είναι ακόμα πολύ έντονο. Ως Ειρήνη στις Τρεις Χάριτες, Λένα στην Αστροφεγγιά, Ελίζα στην Εθνική Ελλάδος, αλλά και ως αναπόσπαστο μέρος πολλών θεατρικών και τηλεοπτικών ανσάμπλ αγαπήθηκε από το κοινό που θα τη θυμάται με αγάπη και θα συνεχίσει να τη βλέπει στις αγαπημένες του σειρές. Θερμά συλλυπητήρια στους πολυάριθμους φίλους της».