Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία, έχουν αυξηθεί τα παιδιά που φιλοξενούνται στα παιδιατρικά νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή ύστερα από κάθε είδους κακοποίηση.

Όπως αναφέρεται στο star.gr, ο κ. Γιαννάκος σημειώνει πως «μετά τα αποτρόπαια που έρχονται στο φως με τους βιασμούς που υπέστη η 12χρονη, φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία, ενεργοποιούνται ταχύτερα οι μηχανισμοί και όλο και περισσότερα παιδιά από κάθε είδους κακοποίηση καταλήγουν με εισαγγελική εντολή να φιλοξενούνται στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

 Ελλείψει προνοιακών μονάδων παραμένουν στα παιδιατρικά νοσοκομεία πολύ καιρό, διαταράσσοντας τη λειτουργία τους και μάλιστα σε περίοδο που αυξάνουν οι προσελεύσεις παιδιών με λοιμώξεις, γρίπη, κορονοϊό.

 Το περιβάλλον για τα  φιλοξενούμενα παιδιά είναι ακατάλληλο. Χωρίς να φταίνε, συγκροτούν ομάδες και κάνουν ζημιές, παρενοχλούν νοσηλευόμενα παιδάκια, μεταφέρουν ιώσεις, κλέβουν συνοδούς κ.ά.

 Έρχονται με εισαγγελική εντολή για εξετάσεις λίγων ημερών και μπορεί να παραμείνουν στα παιδιατρικά επί μήνες.

 Το προσωπικό των παιδιατρικών νοσοκομείων κάνει ό,τι μπορεί, έχουν φάει ξύλο, αλλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες καταστάσεις.

 Σήμερα νοσηλεύονται στα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της ΑΤΤΙΚΗΣ 81 παιδιά! Πάρα πολλά. Μεγάλη αύξηση.

 Στο "Αγλαΐα Κυριακού" φιλοξενούνται 33 παιδιά. Αναγκάζονται να βάζουν ράντζα για να νοσηλεύονται τα  παιδιά.

 Στο Παίδων Πεντέλης φιλοξενούνται 20 παιδιά και στο "Αγίας Σοφίας" φιλοξενούνται 28 παιδιά με εισαγγελική εντολή.

 Χθες το μεσημέρι ένα παιδί που φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή στο Παίδων Πεντέλης με πέτρες προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα δύο συναδέλφων.



 Δεν φταίνε τα παιδιά. Αλλά ούτε το προσωπικό και τα άλλα νοσηλευόμενα παιδάκια στα παιδιατρικά νοσοκομεία.

 Πρέπει να υπάρξουν προνοιακές μονάδες για να φιλοξενούνται αυτά τα κακοποιημένα παιδιά με αξιοπρέπεια».