Απονήρευτος καθώς ήταν οκτώ χρόνια πριν, ο σήμερα 21χρονος Σταύρος λίγο έλειψε να γίνει ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα των σεξουαλικών κακοποιήσεων και των αποπλανήσεων ανηλίκων από χειριστικούς παιδόφιλους

Ο νέος μίλησε στο Live News για την περίπτωσή του και πώς τη γλίτωσε τελευταία στιγμή. «Πήρα ένα αίτημα φιλίας από ένα τελείως κενό προφίλ, το οποίο μου κίνησε την περιέργεια και άρχισα να του μιλάω. Πρόθεσή του ήταν να βγούμε για έναν καφέ, να τα πούμε… Ήταν χειριστικός, προσπαθούσε να με πείσει να βγούμε σε ένα οικείο μέρος για εμένα», περιγράφει το θύμα για τον τρόπο προσέγγισης του παιδεραστή.

Είπε πως επικοινωνούσαν περίπου μία εβδομάδα μέχρι να ορίσουν την ημέρα συνάντησης.

Ο πατέρας του 13χρονου το έμαθε κατά λάθος, αφού ο πιτσιρικάς είχε αφήσει τον υπολογιστή του ανοιχτό και το ίδιο συνέβαινε με τις συνομιλίες με τον επίδοξο κακοποιητή του. Έτσι ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Και συνεχίζει: «Την Κυριακή που είχαμε κανονίσει, περίπου στις 12 με 1 το μεσημέρι, βρέθηκα στην πλατεία και βρέθηκε μπροστά μου το λευκό βαν… Μου έκανε νόημα και φώναξε το όνομά μου για να πλησιάσω. Εγώ άλλον άνθρωπο περίμενα, αλλά επειδή με φώναξε πλησίασα και εκείνη τη στιγμή παρενέβησαν οι αστυνομικοί και έγινε η σύλληψη».

Ο 21χρονος σήμερα Σταύρος θυμάται πως στο προφίλ του Facebook o παιδεραστής είχε ψεύτικη φωτογραφία.

Ο ίδιος συνέστησε μεγάλη προσοχή στα παιδιά όσον αφορά τα προφίλ των social media και να συμβουλεύονται άτομα της οικογένειάς τους με μεγαλύτερη εμπειρία σε αυτά.

«Το να “σφίξεις το λουρί” στο παιδί θα το απωθήσει από το να σε εμπιστευτεί και να σε συμβουλεύεται. Να υπάρχει μία συνεργασία μεταξύ τους και όχι εξουσία του γονέα πάνω στο παιδί», κατέληξε ο 21χρονος ερωτώμενος για τη συμπεριφορά των γονέων σε τέτοιες καταστάσεις.