Ανάμεσα στους τραυματίες μετά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι και μία Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης.

Ωστόσο, την τραυματία αναμένεται να εξετάσουν σήμερα Έλληνες γιατροί, και συγκεκριμένα του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, για να συνεχίσει τη νοσηλεία της.

Η 26χρονη, με καταγωγή από τη Χαλκιδική, η οποία παραμένει συγκλονισμένη και σοκαρισμένη από το τραγικό γεγονός, που κόντεψε να στοιχίσει και τη δική της ζωή, εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας της, θα βρίσκεται μετά το μεσημέρι στην αγκαλιά της οικογένειάς της και σίγουρα θα αισθάνεται πιο ασφαλής, αφού θα βρίσκεται στην πατρίδα της, δίπλα στους ανθρώπους που τη νοιάζονται και την αγαπούν.

Η νεαρή Ελληνίδα, που ζει στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για διακοπές, αλλά οι ξέγνοιαστες στιγμές μετατράπηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη σε εφιάλτη. Η ίδια, ωστόσο, στάθηκε τυχερή, αφού από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε λίγα μέτρα μακριά της υπέστη ένα τραύμα στο πόδι από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης.

Όπως ανέφερε το βράδυ της Δευτέρας στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας, Απόστολος Λύτρας, από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε ο ίδιος τηλεφωνικά με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και ύστερα από συντονισμένη προσπάθεια κατά πάσα πιθανότατα η 26χρονη θα φτάσει σήμερα αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη και θα δεχθεί την περίθαλψη των γιατρών του νοσοκομείου «Παπανικολάου».

«Η κοπέλα παραμένει σε κατάσταση σοκ. Φέρει ένα ακόμα θραύσμα στο πόδι της και αναμένουμε μια εκτίμηση για το αν θα αφαιρεθεί στην Κωνσταντινούπολη ή στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Λύτρας.