Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των Αρχών μετά την ανατροπή βυτιοφόρου οχήματος στον κόμβο Γυρτώνης, έξω από τη Λάρισα.

Το βυτιοφόρο μετέφερε εύφλεκτο υλικό και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 38 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ μεταβαίνουν εκεί ομάδα ΣμηΕΑ της Περιφερειακής Υπηρεσίας Θεσσαλίας του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και ειδική ομάδα της 8ης ΕΜΑΚ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το οnlarissa, έχουν δημιουργηθεί ειδικές εγκαταστάσεις με ρίψη αφρού από μακριά, διότι εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος έκρηξης. Βυτιοφόρο για τη μετάγγιση του υλικού βρίσκεται καθ' οδόν στο σημείο.

Δείτε βίντεο:


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώθηκε ότι, λόγω εκτροπής του βυτιοφόρου οχήματος στον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας επί του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ μέχρι νεωτέρας (έως ότου παύσουν οι λόγοι, λόγω ειδικού φορτίου του βυτιοφόρου).

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

FOTO_1_3
FOTO_2_3
FOTO_3_2

Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών, με σκοπό την ομαλή εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει τον παράδρομο του Μακρυχωρίου και απαγορεύει την έλευση οποιουδήποτε οχήματος στον συγκεκριμένο επαρχιακό δρόμο, καθώς τα οχήματα επιστρέφουν αναγκαστικά πίσω προς Λάρισα ή Τύρναβο.

Επίσης, στα διόδια του Μακρυχωρίου έχει διακοπή η κυκλοφορία προς Αθήνα και γίνεται εκτροπή των οχημάτων προς τα παράλια για όσους κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα.

Επιπρόσθετα όλα τα φορτηγά και γενικά τα βαριά οχήματα υποχρεωτικά σταματούν στα ΣΕΑ του Ευαγγελισμού.