Νέα αποκαλυπτική μαρτυρία για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου ήρθε στο φως.

Μια 20χρονη, που έμεινε στη δομή για έξι χρόνια, βάζει στο στόχαστρο των καταγγελιών τον πατέρα Αντώνιο, κάνοντας λόγο για σκληρές τιμωρίες και βίαιη συμπεριφορά, με την έγκριση του επικεφαλής της Κιβωτού.

«Από τα 12 έτη μέχρι τα 18 μου. Η βία που δεχόμασταν ήταν κυρίως ψυχολογική, ήταν η επικρατέστερη σε όλα τα παιδιά, και έπειτα λεκτική», είπε, μιλώντας στο Open.

Σύμφωνα με την ίδια, η βία ήταν λεκτική, όχι όμως με ύβρεις: «Απλά με τον τρόπο τους μας έβγαζαν άχρηστους, ότι δεν είμαστε σωστά πλάσματα στην κοινωνία, ότι θα γίνουμε κακή επιρροή και τέτοια».

«Με έκλεισαν ένα ολόκληρο καλοκαίρι σε ένα δωμάτιο»

Όπως ανέφερε, κάποια στιγμή της δόθηκε μια τιμωρία επειδή «κάλυψε» ένα άλλο παιδί της δομής και κλείστηκε για όλο το καλοκαίρι σε ένα δωμάτιο για παραδειγματισμό. Η μοναδική στιγμή ελευθερίας της ήταν οι πολύωρες δουλειές που έπρεπε να κάνει για την δομή.

«Η κάθε δομή είχε τους δικούς της κανόνες. Υποτίθεται ότι υπήρχε μια γραμμή της δομής, την οποία έπρεπε να ακολουθούν όλα τα παραρτήματα. Τέτοια είδους τιμωρία, τόσο μεγάλη πάντα έπαιρνε την έγκριση, πάντα έπρεπε να πάρουν την έγκρισή του πατέρα Αντώνιου. Και μένα και τα υπόλοιπα κορίτσια, τα οποία μας είχαν κλειδωμένα τόσο καιρό, ο πατέρας Αντώνιος τα γνώριζε. Από εκείνον είχε μπει αυτή η τιμωρία. Είχε πάρει έγκριση αυτή η τιμωρία για να γίνει», είπε.

Τι της είπε ο πατέρας Αντώνιος όταν του μίλησε

Η 20χρονη είπε πως κάποια στιγμή απευθύνθηκε στον πατέρα Αντώνιο για να του εκφράσει το παράπονό της για τη σκληρή τιμωρία της.

«Κάποια στιγμή είχα απελπιστεί και εγώ η ίδια. Και του λέω “συγγνώμη το θεωρείτε σωστό επειδή εγώ κάλυψα ένα άλλο παιδί, να μου δίνετε αυτή την τιμωρία, να μην πάω πουθενά και να με έχετε κλειδωμένη;” Και λέει, “ναι, προφανώς και έβαλα σαν τιμωρία για να παραδειγματιστείτε”. Λέω “θα παραδειγματιστώ από τι; Από το να με έχετε κλειδωμένη και να δουλεύω από το πρωί έως το βράδυ σαν σκυλί;”», είπε. Μάλιστα, ομολόγησε πως πάρα πολλές φορές είχε σκεφτεί να δραπετεύσει και μια φορά το είχε κάνει.

«Ο πατέρας Αντώνιος έχει χαστουκίσει κορίτσι»

Η 20χρονη είπε πως δεν πιστεύει ότι ο πατέρας Αντώνιος έχει ασελγήσει εις βάρος κάποιων παιδιών, είτε σεξουαλικά είτε σωματικά.

«Παρ’ όλα αυτά ήμουν σε ένα γεγονός, κάποια στιγμή πιο παλιά. Εγώ τότε ήμουν γύρω στα 14 με 15, κάπου εκεί, όπου είχε δώσει χαστούκι σε ένα κορίτσι», είπε.

Τι είπε για τις δηλώσεις του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

«Η αλήθεια είναι χθες τα είδα και επειδή απέκτησα έναν θυμό και μία απέχθεια απέναντι του, γιατί πιο πριν, ενώ είχα συνομιλήσει και με κάποιους άλλους δημοσιογράφους και είχα πει κάποια πράγματα. δεν ήθελα να δείξω μόνο τα άσχημα πράγματα που συνέβαιναν εκεί μέσα, αλλά και όλα αυτά τα ωραία που έχουμε περάσει», είπε σχολιάζοντας όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Κιβωτού του Κόσμου για τις καταγγελίες, τις οποίες χαρακτήρισε «ανυπόστατα ψεύδη».

«Αυτά, όμως, που διάβασα εχθές και είπε, πραγματικά με έχουν κάνει να λυπάμαι και να ντρέπομαι που είπα όλα αυτά που είπα, τα καλά λόγια. Δηλαδή, γύρισε και είπε ότι δεν ήμασταν φυσιολογικά παιδιά. Ήμασταν παιδιά παραβατικά. Ναι, λογικό, γι’ αυτό πήγαμε εκεί. Γι’ αυτό φύγαμε απ’ το σπίτι μας, κάποιος λόγος υπήρχε», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πρεσβυτέρα, είπε: «Την πρεσβυτέρα τη βλέπαμε. Δεν ερχόταν τόσο συχνά. Πάντα ήταν έτσι γλυκιά και γλυκομίλητη και προσπαθούσε να βοηθήσει όπου μπορούσε. Την είδα στην συνέντευξη και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έγινε και για ποιον λόγο είχε τόσα νεύρα. Θεωρώ ότι με όλα αυτά που έχουν γίνει θα έπρεπε να είχε ήδη προνοήσει ότι θα υπήρχε αυτό το θέμα, δεν ξέρω πραγματικά γιατί είχε αυτή την αντίδραση».