Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

 Γονείς δεν μπορούσαν να δουν τα παιδιά τους, μαρτυρίες για ξυλοδαρμούς και αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις, αλλά κρουαζιέρες με όμορφα και καλογυμνασμένα παιδιά συνθέτουν το σκηνικό στην Κιβωτό του Κόσμου

 Ενα σκηνικό που το λιγότερο προκαλεί αποτροπιασμό… Ένα παζλ αποκαλύψεων που βουλιάζουν την Κιβωτό του Κόσμου που εδώ και πολλά χρόνια αποτελούσε καταφύγιο για πολλά παιδιά. 

 Μια μητέρα σοκάρει με τις περιγραφές της μιλώντας στην εκπομπή Live News…. Οπως περιγράφει τα παιδιά βρίσκονται μαζί της μετά από ένα μεγάλο αγώνα. Μάλιστα τονίζει ότι ήθελαν το ένα της παιδί για υιοθεσία.

  «Τα παιδιά μου έμειναν εκεί δέκα μήνες, έχω φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να τα δω καθόλου, έκανα ασφαλιστικά μέτρα. Απευθύνθηκα στον Συνήγορο του πολίτη και ζήτησα βοήθεια γιατί μου έλεγαν συνέχεια ότι τα παιδιά είναι άρρωστα, ότι έχουν κολλήσει Covid και συνέχεια έβρισκαν δικαιολογίες για να μην μπορέσω να τα δω. Πέντε φορές Covid μου είπαν στους μήνες που έμεναν εκεί τα παιδιά ότι κόλλησαν και τα τρία, με αποτέλεσμα να είναι σε καραντίνα και να μην τα δούμε».

 Επιπλέον η μητέρα καταγγέλλει ότι παραβίαζαν από την δομή δικαστική εντολή που έδινε το δικαίωμα στην μητέρα να βλέπει τα παιδιά της μία φορά την εβδομάδα και να μιλάει καθημερινά με τα παιδιά της.

 Σχετικά με τον παιδαγωγό που είχε απομακρυνθεί από την δομή του Βόλου μετά από καταγγελία που είχε κάνει σε παρελθόντα χρόνο για κακοποίηση παιδιών, τον κ. Χλίτσιο μετέφερε η καταγγέλλουσα:

 «Μου είχε πει ο γιος μου ότι ο κύριος αυτός που έκανε την καταγγελία ήταν ένας αξιόλογος κύριος, ήταν ο καλύτερος παιδαγωγός που έχει περάσει».

 «Χτύπησε παιδαγωγός το παιδί μου στο πρόσωπο»

Η μητέρα καταγγέλλει: «Το δεύτερο παιδί ήταν στην Αθήνα στην ”Κιβωτό” είχα πάει επισκεπτήριο να δω τον γιο μου και το παιδί μου παραπονιόταν  ότι πονάει στην πλάτη και δεν αισθάνεται καλά. Τότε εγώ του έβγαλα την μπλούζα και είδα το παιδί μέσα στις μελανιές και έβγαλα φωτογραφίες κρυφά, γιατί δεν επιτρέπεται».

 Για το τρίτο παιδί της οικογένειας η καταγγέλλουσα μητέρα ανέφερε: «Ο λόγος που μου πήραν το παιδί είναι γιατί ήθελαν να το δώσουν για υιοθεσία».



 Κρουαζιέρες με όμορφα και καλογυμνασμένα παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News έχουν γίνει κρουαζιέρες του πατέρα Αντωνίου με κάποια λίγα παιδιά.

 Οι κρουαζιέρες αυτές έγιναν και στο εσωτερικό της Ελλάδας, σε διάφορες πόλεις. Ωστόσο κρουαζιέρες έγιναν και στο εξωτερικό, στην βόρεια Ευρώπη στο Βέλγιο και στην ανατολική Μεσόγειο, στην Ισπανία.

 Περίπου δέκα άτομα ήταν στην κάθε κρουαζιέρα, παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, έγιναν και προσωπικές κρουαζιέρες. Κάποιες από αυτές τις προσωπικές φαίνεται να έγιναν στην Ισπανία.

 Πρώην εργαζόμενος στη δομή αναφέρει: Τα ίδια τα παιδιά μου έλεγαν ότι μια φορά το χρόνο διαλέγει τα καλύτερα παιδιά και πηγαίνουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Μου είχαν πει για δυο χρονιές και τότε είχαν πάει στο Βέλγιο. Τα ταξίδια αυτά τα έκαναν χωρίς συνοδεία εκπαιδευτικού, χωρίς συνοδεία υπεύθυνου παιδαγωγού. Πήγαινε μόνο αυτός με τα παιδιά. Ρώτησα να μάθω ποια ήταν τα παιδιά που πήγαν πέρυσι και ήταν παιδιά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δηλαδή ήταν τα πιο αρρενωπά, τα πιο γυμνασμένα και παιδιά όμορφα με τα πρότυπα της ομορφιάς που έχουμε τη σημερινή εποχή. Μου έκανε φοβερή εντύπωση. Σκέφτηκα δεν υπάρχει στη δομή ένα καλό παιδί που να έχει άλλα χαρακτηριστικά. Να είναι παχύσαρκο, να φοράει γυαλιά να μην γυμνάζεται. Μου έκανε φοβερή εντύπωση και μου κίνησε την υποψία».

Νέα αποκάλυψη για σεξουαλική κακοποίηση

Παράλληλα ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε στο Live News πως από την καταγγελία του 19χρονου, από την οποία άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου», προκύπτει πως κακοποιούταν σεξουαλικά ακόμη ένας τρόφιμος της δομής του Βόλου.

 Συγκεκριμένα στην καταγγελία αναφέρεται πως η κακοποίηση έγινε πριν 4-5 χρόνια και κατονομάζεται συγκεκριμένο άτομο, το οποίο αν και αναζητήθηκε στη δομή του Βόλου δεν βρέθηκε.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το άτομο αυτό κατοικεί αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, στην περιοχή του Παγκρατίου και αναμένεται να εντοπιστεί.