Εκτεταμένα επεισόδια διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Αστυνομίας στα προσφυγικά στους Αμπελόκηπους εκεί οπού συνελήφθη ηγετικό μέλος οργάνωσης αντιεξουσιαστών που μεταξύ άλλων είχε πραγματοποιήσει την εμπρηστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real στο Μαρούσι. Συνολικά 78 άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για τα επεισόδια ενώ επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Κουκουλοφόροι από την ταράτσα κτηρίου στα προσφυγικά εκτοξεύουν πέτρες και μπουκάλια, στις δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπαθούν να φτάσουν στην είσοδο της πολυκατοικίας.

 Με τις ασπίδες πάνω από τα κεφάλια τους προσπαθούν να προστατεύουν ενώ οι ταραξίες ρίχνουν καρέκλες ακόμη και μια πόρτα.

 Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την σύλληψη 27χρονου από επιχείρηση της Κρατικής Ασφάλειας.

 Ο νεαρός αντιεξουσιαστής ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί στον εισαγγελέα, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ πρόκειται για ηγετικό μέλος της οργάνωσης «Χιλιάδες ήλιοι της νύχτας»

 Τα μέλη της έχουν πραγματοποιήσει συνολικά έξι εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθηνά μεταξύ των οποίων και αυτή στις εγκαταστάσεις του Real γκρουπ στο Μαρούσι.

 Σε εκείνη την περίπτωση μάλιστα μια εργαζομένη είχε απεγκλωβιστεί με ειδικό όχημα της πυροσβεστικής καθώς δεν μπορούσαμε αλλιώς να διαφύγει από το φλεγόμενο κτίριο στη λεωφόρο Κηφισιάς.

 Από την Ασφάλεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τρεις σπίτια στα Προσφυγικά, στην Πεύκη και στην Αγία Παρασκευή.

 Εκεί κατασχέθηκαν μαχαιριά, σπρέι πιπεριού, συσκευές παρακολουθήσεις gps, ασύρματη αεροβόλο πιστόλι, ρούχα που είχαν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις και αρκετές κάρτες sim.

 Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί.