Εντός των επόμενων 20 ημερών αναμένεται να βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την επέκταση του μετρό από την Ανθούπολη προς το Ίλιον.

Ειδικότερα, μετά την επέκταση του μετρό στον Πειραιά και τη δημιουργία της γραμμής 4, η διοίκηση της Αττικό Μετρό σχεδιάζει την επέκταση της γραμμής 2 προς το Ίλιον, αλλά και της γραμμής 4 προς τα βόρεια προάστια, έως τη Λυκόβρυση.

Η επέκταση της γραμμής 4 θα καλύψει τη Λεωφόρο Κηφισίας μέχρι το «δαχτυλίδι» στην Αττική οδό και θα συνεχίζει βορειο-δυτικά και μέσω Αμαρουσίου και Πεύκης θα φτάνει στη Λυκόβρυση, κοντά στην Εθνική οδό.

Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση της «Κόκκινης Γραμμής» προς τη Δυτική Αττική περιλαμβάνει γραμμή μήκους 4 χλμ. και τους τρεις νέους σταθμούς Παλατιανή, Ίλιον και Άγιο Νικόλαο.

Οι δύο από τους τρεις σταθμούς βρίσκονται επί της οδού Θηβών. Ο σταθμός Παλατιανή θα βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1.300 μ. βόρεια του σταθμού Ανθούπολη και ο σταθμός Ίλιον 1.000 μ. βορειότερα του πρώτου. Ο τρίτος σταθμός (Αγ. Νικόλαος) θα εδράζεται επί της οδού Αγίου Νικολάου στο Ίλιον.

Με την ολοκλήρωση του έργου, η επιβατική κίνηση θα ανέρχεται σε επιπλέον 51.000 επιβάτες ημερησίως, την ίδια ώρα που οι μετακινήσεις από το κέντρο στην Αθήνα στη Δυτική Αττική και αντίστροφα θα πραγματοποιούνται σε χρόνο-ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δρομολόγιο Ίλιον-Σύνταγμα θα απαιτεί μόλις 20 λεπτά και το Ίλιον-Ομόνοια θα ολοκληρώνεται σε 15 λεπτά.

Η ολοκλήρωση του έργου υπολογίζεται σε περίπου 4 χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών.