«Βροχή» από καταγγελίες που έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα για κακοποιητικές συμπεριφορές και ξυλοδαρμούς στα παιδιά που φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου.

Μάρτυρας-φίλη οικογένειας που έχει τα παιδιά της στην Κιβωτό αποκαλύπτει στο Live News πως η μητέρα των παιδιών είχε καταθέσει δύο μηνύσεις για τον ξυλοδαρμό τους.

«Μας έλεγαν πως για τις μελανιές στην πλάτη ευθύνεται ο ίδιος, γιατί ξυνόταν σε δέντρα. Για το κεφάλι, πως τον χτύπησε ο αδερφός του και για τις μελανιές στα δάχτυλα, πως έπεσε επάνω του βαρύ αντικείμενο». Αυτές ήταν ορισμένες από τις εξηγήσεις που άκουγαν γονείς από τους εργαζομένους της δομής για τα σημάδια στα κορμιά των παιδιών τους.

 Η κ. Μαρία, οικογενειακή φίλη της εν λόγω οικογένειας, ανέφερε πως τα παιδιά βρίσκονται στην Κιβωτό τον τελευταίο έναν χρόνο.

 «Το ένα παιδί μέσα σε 2-3 μήνες “έμεινε μισό” και αποκάλυψε πως το κλείδωναν νηστικό», σημείωσε η μάρτυρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News. Τότε ήταν που η μητέρα των παιδιών άρχισε να υποψιάζεται την κακοποιητική συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν τα δύο αδέρφια και προέβη σε δύο μηνύσεις στην Αστυνομία.

 «Δεν ξέρουμε σε τι φάση βρίσκονται οι μηνύσεις, δεν έχει ενημερώσει κανείς τη μητέρα σχετικά», κατέληξε η κ. Μαρία.