Ατελείωτο μοιάζει το κουφάρι της φρίκης και των αποκαλύψεων για το τι πραγματικά συνέβαινε πίσω από τις πόρτες των δομών της Κιβωτού του Κόσμου.

Πέρα από τα οικονομικά στοιχεία που οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό, φαίνεται ότι από την Κιβωτό δεν ήθελαν κανείς να γνωρίζει τι γίνεται, ούτε στο πλαίσιο των δωρεών.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» & «ΤΟ ΒΗΜΑ» Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα στελέχη της ΜΚΟ που βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών μετά τις καταγγελίες, δεν έλαβαν ποτέ τη δωρεά ρούχων που προορίζονταν γι’ αυτούς, αλλά είχε κλαπεί.

Η καταγραφή έφερε… απαγορευτικό

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., το 2015 συνελήφθησαν δύο ημεδαποί που είχαν κλέψει φορτηγό με διάφορα αντικείμενα. Μέσα σε αυτό βρίσκονταν και δέκα κιβώτια με παιδικά ρούχα, μεγάλης αξίας, που ήταν δωρεές και προορίζονταν για την Κιβωτό του Κόσμου.

Οι αστυνομικοί αφού κατάσχεσαν τα ρούχα στο πλαίσιο σύλληψης των δύο δραστών, κάλεσαν τους υπευθύνους της Κιβωτού προκειμένου να τους τα παραδώσουν. Ωστόσο, πρώτα θα έπρεπε να γίνει πλήρης καταγραφή των ρούχων από τους αστυνομικούς.

Στο άκουσμα του ελέγχου αυτού, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης, αφού επικοινώνησαν με άτομα της διοίκησης, είπαν πως τελικά δεν θα τα δεχτούν τα ρούχα.

Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας έγιναν αρκετές προσπάθειες να τους μεταπείσουν, χωρίς αποτέλεσμα όμως.