Μέσα από τους Μικρούς Ήρωες by Stoiximan, του brand που διαχειρίζεται η Kaizen Gaming στην Ελλάδα, η εταιρία προσφέρει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά δημοτικών σχολείων να έχουν άμεση πρόσβαση σε ποικίλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τη δράση ‘Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν’, σε μία προσπάθεια ενεργούς κοινωνικής συνεισφοράς όπου τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο.

Στόχος αποτελεί η συστηματική ενίσχυση της πρόσβασης και της συμμετοχής των παιδιών σε εκπαιδευτικά προγράμματα και πράγματι, μέχρι σήμερα, με το πρόγραμμα αυτό περισσότερα από 42.000 παιδιά ηλικίας 5-18 ετών, από περισσότερα από 1.200 σχολεία αστικών κέντρων, είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις και διαδραστικές εκπαιδευτικές εμπειρίες όπως και σε προγράμματα τεχνολογίας και επιστήμης. Το πρόγραμμα, που βρίσκεται σε ισχύ από το 2017, προσφέρει τα μέσα σε εκπαιδευτικούς και συλλόγους γονέων να οργανώσουν εύκολα, μέσα από την πλατφόρμα iroes.gr, τη συμμετοχή χωρίς κόστος, τάξεων των δημοτικών σχολείων, σε προγράμματα των σημαντικότερων Μουσείων και Ιδρυμάτων, όπως το Εθνικό Αστεροσκοπείο, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Μουσείο Παιχνιδιών (Μουσείο Μπενάκη), το Μουσείο Πειραμάτων και πολλά άλλα.

Mikroi_Iroes_nature

Επεκτείνοντας περαιτέρω το πρόγραμμα, δημιουργήθηκε και η δεύτερη δράση των Μικρών Ηρώων, ‘Οι Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν’, με στόχευση πλέον στα παιδιά που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία έχουν εκ των πραγμάτων μικρότερη δυνατότητα πρόσβασης και συμμετοχής σε προγράμματα με εκπαιδευτικά ερεθίσματα.

Αυτή τη φορά, υλοποιούνται ταξίδια του συνόλου των σχολείων από ακριτικές περιοχές, στην Αθήνα, έτσι ώστε τα παιδιά να ζήσουν μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία, με οικοδεσπότες τους Πρεσβευτές των Μικρών Ηρώων, δηλαδή καταξιωμένους Έλληνες αθλητές όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Η λογική της δημιουργίας των προγραμμάτων των Μικρών Ηρώων, στηρίζεται στην κάλυψη μιας σύγχρονης ανάγκης, αυτής της δυνατότητας πρόσβασης όλων των παιδιών ανεξαιρέτως σε εκπαιδευτικά προγράμματα ποικίλης ύλης που θα τους παρέχουν εφόδια για την ανάπτυξή τους και την καλλιέργεια χρήσιμων δεξιοτήτων για το μέλλον.

Τέλος, η Kaizen Gaming δημιούργησε και το τρίτο πρόγραμμα, ευρύτερου κοινωνικού οφέλους, ‘Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα’, που υλοποιείται μέσα από τη συνεργασία της με τις ΜΚΟ HopeGenesis και Συμπλεύση. Στη συγκεκριμένη δράση, η εταιρία, σε μια προσπάθεια συνεισφοράς για την αντιστροφή της υπογεννητικότητας και σε συνεργασία με τη HopeGenesis, εχει ‘’υιοθετήσει’’ 10 νησιά, με στόχο να στηρίξει νέες γυναίκες να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη μητρότητα, καλύπτοντας όλα τους τα έξοδα, και καλωσορίζοντας μέχρι σήμερα 58 μωρά.

Η εταιρία αντιλαμβανόμενη πλήρως τον ευρύ κοινωνικό ρόλο του αθλητισμού και με γνώμονα την ουσιαστική ενίσχυση της περιφέρειας, υλοποιεί μεταξύ άλλων και ενέργειες κατασκευής υποδομών, σε συνεργασία με τη Σύμπλευση, και προς αυτό, ταξιδεύει στα ακριτικά νησιά καλύπτοντας ανάγκες υποδομών, όπως εκπαιδευτικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό σε σχολεία, ανακατασκευές γηπέδων και χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας.

CSR_Photo2

Η κατασκευή νέου γηπέδου στον περιβάλλοντα χώρο του Παγκρήτιου Σταδίου στο Ηράκλειο Κρήτης και στον Άη Στράτη, η ανακατασκευή του πολυγηπέδου στην Κάσο, η παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού και γηπέδου μπάσκετ στους Λειψούς, η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στη Σίκινο αλλά και η κατασκευή των pillars στο λιμάνι της Ηρακλειάς είναι μερικά μόνο από τα σημαντικά έργα που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια.

Ανταποκρινόμενη με γρήγορα αντανακλαστικά και σε περιόδους κρίσεων

Η στήριξη των παιδιών από την Kaizen Gaming, επεκτείνεται και πέρα από τα διαρκή προγράμματά της, με την υλοποίηση δράσεων που καλύπτουν έκτακτες ανάγκες, όπου και όποτε αυτές προκύπτουν, όπως για παράδειγμα κατά την ανθρωπιστική κρίση που προέκυψε ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. Η Kaizen Gaming, αφού ήρθε σε επαφή με την οργάνωση Help Ukraine, μερίμνησε για τη μεταφορά και φιλοξενία 100 παιδιών από την Ουκρανία, που διαμένουν σε προσφυγικές δομές στη χώρα μας, σε κατασκηνώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρέχοντας τους ,έτσι, την ευκαιρία να ζήσουν μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, εκπαίδευσης και διακοπών.

Με σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία 10 χρόνια, η Kaizen Gaming συγκαταλέγεται στις πλέον αναπτυσσόμενες Gametech εταιρίες παγκοσμίως, αποτελώντας ένα ελληνικό success story συνεχούς εξέλιξης. Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, έθεσε τη δική της βέλτιστη πρακτική ενεργής κοινωνικής προσφοράς, έχοντας ενσωματώσει την κοινωνική δράση τοσο στη λειτουργία της όσο και στην κουλτούρα των 1.500 και πλέον εργαζομένων της.