Αυτοδιοίκηση εν δράσει
Αυτοδιοίκηση εν δράσει Περικλής Καπετανόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
navtexxx
Ελλάδα

Αυτός είναι ο χάρτης της νέας NAVTEX για έρευνες της Ελλάδας

Το παρασκήνιο για την επέκταση των ερευνών του αμερικανικού κολοσσού

 

Τον χάρτη με τη νέα NAVTEX που εκδίδει η Ελλάδα για την επέκταση των ερευνών για υδρογονάνθρακες, νοτίως και δυτικά της Κρήτης, αποκάλυψε η διπλωματική συντάκτρια του Star, Κατερίνα Τσαμούρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

H δημοσιογράφος του Star ανέφερε ότι έως το Σάββατο το μεσημέρι η Ελλάδα θα εκδώσει νέα  NAVTEX  δεσμεύοντας μεγάλη περιοχή νοτίως της Κρήτης, εκτός της περιοχής όπου διεξάγονται έως τώρα έρευνες από το Sanco Swift.

 Στο εξής οι έρευνες θα επεκταθούν συγκεκριμένα στη νέα περιοχή, για την οποία δεν χρειάστηκε η Ελλάδα να πάρει άδεια έκδοσης NAVTEX από την Μάλτα, όπως είχε γίνει για το μικρότερο «κομμάτι» προηγουμένως, καθώς η περιοχή αυτή εμπίπτει στη δικαιοδοσία της. 

 Όσον αφορά το παρασκήνιο, η διπλωματική συντάκτρια του Star ανέφερε ότι ήταν ένα αίτημα του αμερικανικού κολοσσού στην ενέργεια ExxοnMobil, που εκτιμά ότι στο σημείο νότια της Κρήτης «κρύβεται» θησαυρός και ενδεχομένως, το μεγαλύτερο κοίτασμα της Μεσογείου, που θα μπορούσε να μας εξασφαλίσει όχι μόνο ενεργειακή επάρκεια, αλλά ενεργειακή ανεξαρτησία.

 Στην Αθήνα εμφανίστηκαν πάντως και στελέχη της αμερικανικής Chevron, η οποία θέλει να ενταχθεί στην κοινοπραξία.