Άλλο να διαβάζεις και άλλο να βλέπεις ένα τροχαίο με εγκατάλειψη, όπως αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, με τον 26χρονο οδηγό να χτυπάει την 21χρονη πεζή, η οποία παλεύει για τη ζωή της, στην οδό Εγνατία και να την αφήνει στο κράσπεδο, ενώ ο ίδιος με τη φερόμενη συναίνεση της 19χρονης συνοδηγού του έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα το Open. 

Παρά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο ίδιος παραδόθηκε στις Αρχές υποστηρίζοντας πώς δεν έτρεχε, ενώ υποστήριξε ότι «αν δεν είχα επιχειρήσει να περάσω την Εγνατία σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση τίποτα δεν είχε συμβεί».

Ο εισαγγελέας απήγγειλε κακουργηματική δίωξη σε βάρος του 26χρονου, ενώ για κακούργημα διώκεται και η 19χρονη συνεπιβάτιδά του, που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Ο αλβανικής καταγωγής οδηγός κατηγορείται -σύμφωνα με την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας- για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), όπως επίσης για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Η 19χρονη (ημεδαπή) από την πλευρά της αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα).

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών.