Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν στην κοινή γνώμη όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με τα όσα έχουν καταγγελθεί στις Αρχές για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης για τη δομή, ενώ άγνωστες πτυχές για την καθημερινότητα στην «Κιβωτό» έρχονται στο φως, όπως με την αγιογραφία στο εκκλησάκι του 6ου ορόφου, στη δομή του Κολωνού.

Εκεί τον κεντρικό τοίχο της μικρής εκκλησίας κοσμεί μια αγιογραφία, με πρωταγωνιστή τον πατέρα Αντώνιο, αλλά και την πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Ειδικότερα, η αγιογραφία αναπαριστά τον πατέρα Αντώνιο σε ρόλο Νώε να καθοδηγεί τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» μαζί με τα ζώα σαν μια άλλη βιβλική μορφή. Στο πλάι του πατέρα Αντωνίου βρίσκεται η πρεσβυτέρα.

Kjkjnkj

Τους κατηγορούν για έπαρση και αλαζονεία

Παράλληλα, οι καταγγελίες από παιδιά της «Κιβωτού» αλλά και από πρώην εργαζόμενους πληθαίνουν και, μετά τις πρώτες μαρτυρίες περί κακοποιητικών συμπεριφορών τόσο από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο όσο και από στενούς του συνεργάτες, τώρα κάποιοι μιλούν για έπαρση και αλαζονεία, τόσο από τον ιδρυτή της δομής όσο και από την πρεσβυτέρα.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας Αντώνιος ήθελε τα παιδιά να τον λατρεύουν σχεδόν σαν Θεό. Πρώην τρόφιμοι της «Κιβωτού» περιγράφουν πως κατά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό τους προσκυνούσαν και ασπάζονταν την αγιογραφία του πατέρα Αντωνίου μαζί με τις υπόλοιπες εικόνες του ναού.

Αναφέρουν, δε, πως ο αγιογράφος έχει αποτυπώσει τη μορφή του ιδρυτή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης όπως ακριβώς του Χριστού, δίχως όμως φωτοστέφανο, ενώ, εκτός από την αγιογραφία με τον ίδιο να εμφανίζεται σαν άλλος Νώε, σημειώνεται πως το τρίτο του παιδί με την πρεσβυτέρα το βάφτισε Νώε.