Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία που έκανε ο δικηγόρος της 16χρονης αθλήτριας της κωπηλασίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον 38χρονο προπονητή της.
Ο δικηγόρος της οικογένειας, Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στις κάμερες μετά την κατάθεση μήνυσης κατά του φερόμενου δράστη, αποκάλυψε πως η 16χρονη είχε πάει σε παιδοψυχολόγο, η οποία, χωρίς να ενημερώσει την οικογένεια, έκανε κοινή συνεδρία με το φερόμενο θύμα και τον φερόμενο θύτη!

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ότι όταν οι γονείς του κοριτσιού είδαν ότι βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν τον λόγο, ανέθεσαν την παρακολούθηση του παιδιού σε ειδική παιδοψυχολόγο, στην οποία τελικά το παιδί αποκάλυψε τι ήταν αυτό που του συνέβαινε και έχει ως συνέπεια την επιδείνωση της ψυχολογικής του κατάστασης.

Στη συνέχεια η συγκεκριμένη παιδοψυχολόγος όχι μόνο δεν ανακοίνωσε το παραμικρό στους γονείς του παιδιού, αλλά αντίθετα πραγματοποίησε και κοινή συνέδρια του παιδιού μαζί με τον προπονητή που ήταν το ίδιο πρόσωπο που τελούσε σε βάρος του το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, από πρόσωπο αρμόδιο και υπεύθυνο για την επίβλεψή της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η 16χρονη αθλήτρια, όπως κατήγγειλε στην αστυνομία, είχε πέσει θύμα ασέλγειας από τον 38χρονο προπονητή από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Ιούλιο του 2022. Ο προπονητής φέρεται να είχε εξασφαλίσει τη σιωπή της εκβιάζοντάς την, αλλά αυτή ανέφερε τελικά στους γονείς της τα όσα περνούσε στα χέρια του.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η ελληνική ομοσπονδία. Ο σύλλογός του τον έχει απομακρύνει και τον έχει προειδοποιήσει να μην πλησιάσει σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου από τις εγκαταστάσεις του.