Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το προανακριτικό υλικό για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», που συγκεντρώθηκε από τις έρευνες που διενήργησαν κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας τα προηγούμενα 24ωρα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, που επικαλείται το skai.gr, το υλικό αφορά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης στο Κολωνό αλλά και στις δομές φιλοξενίας που διατηρεί η ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα καθώς επίσης και σε οικία στον Κολωνό.
Πλέον τον λόγο έχει η δικαιοσύνη η οποία θα αξιολογήσει τα στοιχεία και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καλέσει μάρτυρες για κατάθεση.

Νέες έφοδοι της οικονομικής αστυνομία σε σπίτια της Οργάνωσης

Σε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό φαίνεται ότι εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, μετά από εφόδους της οικονομικής αστυνομίας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, μετά την απάντηση που έλαβαν οι αστυνομικοί από τράπεζα πως η πρεσβυτέρα πριν από περίπου μία εβδομάδα επισκέφθηκε θυρίδα, κάνοντας κάποιες κινήσεις.

Τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 4 τραπεζικοί λογαριασμοί: του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – κοινοί ή προσωπικοί, σε μόνο δύο τράπεζες ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Οι δύο θυρίδες που βρέθηκαν ανήκουν η μία στην «Κιβωτό» και η άλλη στη μητέρα του πατέρα Αντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν βρεθεί και 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπου ερευνάται η προέλευσή τους, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δε δικαιολογούνται από αυτά.

Έρευνα θα γίνει και για τα χρήματα που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο τα οποία ήταν σε μετρητά.

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί

Σημειώνεται πως ήδη, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες, που εντοπίστηκαν.