Θλίψη σκόρπισε στο πανελλήνιο ο άδικος χαμός της 21χρονης Έμμας, που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και εγκαταλείφθηκε αιμόφυρτη στην άσφαλτο στη Θεσσαλονίκη.

Για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή της 21χρονης μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Ρουσσόπουλος.

Όπως αποκάλυψε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Ρουσσόπουλος, υπάρχει μαρτυρία που επιβεβαιώνει ότι ο 26χρονος δράστης χτύπησε την κοπέλα δύο φορές, αλλά υπάρχει και το υλικό που συγκέντρωσαν οι Αρχές, όπου φαίνεται ότι το αυτοκίνητό του χτύπησε τη 21χρονη στο αντίθετο ρεύμα.

«Ψεύδεται τελείως ο δράστης που είπε ότι χτύπησε την κοπέλα επειδή πετάχτηκε, τη χτύπησε ούσα η κοπέλα στο αντίθετο ρεύμα. Δηλαδή είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου λόγω της υπερβολικής ταχύτητας πριν χτυπήσει την κοπέλα και μετά εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και την παρέσυρε», σημείωσε ο δικηγόρος.

Σημειώνεται ότι ο δράστης είχε ισχυριστεί αρχικά ότι δεν είδε την Έμμα και ότι πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του, ενώ στη συνέχεια είπε ότι η 21χρονη χάζευε στο κινητό και ότι αν περνούσε από διάβαση, τίποτα δεν θα είχε συμβεί.

«Είχε τα χρήματα για να πληρώσει την κλινική για το σκυλάκι της»

Όπως ανέφερε ο κ. Ρουσσόπουλος, μετά τη στιγμή του ατυχήματος, όπου υπήρχε έντονη αναστάτωση, προκειμένου να βρεθεί η ταυτότητα της Έμμας, διασκορπίστηκαν τα πράγματά της στο έδαφος: «Τα πράγματα στην ένταση της στιγμής τα πετάς γύρω γύρω για να βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει και κάποιος επιτήδειος είδε το πορτοφόλι και πήγε και το πήρε».

«Eίχε όχι μόνο χρήματα για να περάσει τον μήνα, αλλά και για να πληρώσει την κλινική ζώων, όπου νοσηλευόταν το σκυλάκι της λόγω ατυχήματος», ανέφερε.

Σχετικά με τη γενναία απόφαση των γονιών να δωρίσουν τα όργανα της 21χρονης, ο δικηγόρος είπε: «Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, γιατί ήμουν στη Θεσσαλονίκη μαζί τους, ήταν το συναίσθημα ότι η κόρη τους δίνει ζωή μέσα από τον θάνατό της. Ξέρετε, είναι κάτι που δίνει παρηγοριά και στον ίδιο τον άνθρωπο, δηλαδή νιώθεις ότι το παιδί μου δίνει κάτι, ζωή, είναι το μεγαλύτερο δώρο».

Η κηδεία της 21χρονης φοιτήτριας θα γίνει την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τα Χανιά Κρήτης.