Επτά στους 10 πολίτες αποδέχονται ως θετικό μέτρο τις συντάξεις fast track, ενώ την ίδια ώρα η πλειονότητα βλέπει θετικά την δυνατότητα πρόσληψης ιδιωτών σε θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών στον ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΕΦΚΑ το διάστημα 19-27 Οκτωβρίου, οι πολίτες θεωρούν πως έχει βελτιωθεί η λειτουργία του ΕΦΚΑ τους τελευταίους 12 μήνες και βλέπουν περισσότερα θετικά παρά αρνητικά όσον αφορά την τηλεφωνική εξυπηρέτηση αλλά και την εξυπηρέτηση από τα υποκαταστήματα και της λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Αναλυτικά, στο ερώτημα αν «η καθιέρωση της fast track έκδοσης σύνταξης είναι προς τη σωστή ή προς την λάθος κατεύθυνση», οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 69% πως είναι «προς την σωστή» ή την «μάλλον σωστή», ενώ όσοι δήλωσαν το αντίθετο ανέρχονται σε ποσοστό μόλις 12%.




Mεταξύ των ερωτηθέντων που έχουν υποβάλλει αίτημα συνταξιοδότησης και αναμένουν την σύνταξη τους, το ποσοστό αποδοχής της fast track σύνταξης αυξάνει φτάνοντας στο 76%.

Σημαντική είναι η αποδοχή των πολιτών και στη περίπτωση της πρόσληψης ιδιωτών σε θέσεις διευθυντών στον ΕΦΚΑ. Ειδικότερα, στο ερώτημα αν «η δυνατότητα πρόσληψης είναι προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση», το 51% των ερωτηθέντων δηλώνει σίγουρα στη σωστή ή μάλλον στη σωστή κατεύθυνση, με εκείνους που δηλώνουν το αντίθετο να περιορίζονται στο 20%.



Τέλος, θετικό είναι το ισοζύγιο και στο κομμάτι της εξυπηρέτησης του πολίτη ανά κανάλι εξυπηρέτησης. Στο ερώτημα αν έχει βελτιωθεί τους τελευταίους 12 μήνες η εξυπηρέτηση μέσω του 1555, το 63% των ερωτηθέντων δηλώνουν «μάλλον ναι» ή «σίγουρα ναι», με το 27% των ερωτηθέντων να δηλώνουν το αντίθετο. Αντίστοιχα ποσοστά θετικών γνωμών παρατηρούνται και για τα ηλεκτρονικά ραντεβού, καθώς και για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ