Οι έρευνες για την Κιβωτό του κόσμου είναι παράλληλες, αφού ξεσκονίζονται τα οικονομικά και όλα τα στοιχεία δείχνουν να αναδίδουν την οσμή σκανδάλου, ενώ οι καταγγελίες για το μείζον ζήτημα, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών της οργάνωσης, παραμένουν και ζητούν την απάντησή τους. 

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες φέρουν το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού να απολύει τρεις εργαζόμενους δομών της οργάνωσης, οι οποίοι είναι στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός «Κιβωτού του Κόσμου» τέθηκαν:

– Ο 35χρονος παιδαγωγός από τη δομή της Πωγωνιανής, ο Π, που έχει καταγγελθεί για βίαιες και κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών.

– Η σύζυγος του 35χρονου, επίσης από τη δομή της Πωγωνιανής, κοινωνική λειτουργός και μέλος του προηγούμενου ΔΣ.

– Ο 35χρονος με καταγωγή από το Ιράκ, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής της Οργάνωσης.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου, από τη μεριά του, ζητά νομική ασυλία, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του.

Όλα αυτά, την ώρα που οι καταγγελίες δεν έχουν τελειωμό, τόσο για κακοποιητικές συμπεριφορές, όσο και για την αμύθητη περιουσία της οργάνωσης και των υπευθύνων της.

Αμύθητη περιουσία 

Αμύθητη φέρεται να είναι η περιουσία της Οργάνωσης που έχει στις τάξεις της δεκάδες ακίνητα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το ζευγάρι είχε κρύψει στο σπίτι του στον Κολωνό 350.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι προκειμένου να βρουν τα κρυμμένα χρήματα, τα οποία ήταν επιμελώς τοποθετημένα σε κρύπτη και όχι σε χρηματοκιβώτιο όπως είχε αρχικά ειπωθεί, ενώ σε άλλο σημείο του σπιτιού βρέθηκαν κρυμμένες λίρες και κοσμήματα αξίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο βρήκαν 270 χρυσές λίρες Αγγλίας και κοσμήματα.

Οι Αρχές δέσμευσαν τα 350.000 ευρώ που βρήκαν και το επόμενο διάστημα ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πώς αυτά τα λεφτά βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Σημειώνεται ότι με αυτά τα χρήματα, το ζεύγος έχει στην κατοχή του 650.000 ευρώ, όταν προστεθούν και οι 300.000 που βρέθηκαν σε προσωπικούς τους λογαριασμούς.

«Αποθήκη για προσωπικό όφελος» οι θυρίδες της Σταματίας Γεωργαντή


Επιπλέον, οι αποκαλύψεις έχουν φέρει στο φως πράξεις και κινήσεις που βρίσκονται σε αντίθετη πλευρά με την εικόνα της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Όπως αποκαλύφθηκε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο μόνος σκοπός του ιδρυτή και της πρώην προέδρου του ΔΣ της «Κιβωτού» ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για προσωπικό όφελος.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δεν υπήρχε καμία εκμετάλλευση των ακινήτων που είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία της Οργάνωσης από δωρεές, αν και κάποια θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Κεντρικό συμπέρασμα της Αρχής φέρεται πως είναι ότι η τραπεζική θυρίδα που κινούσε η Σταματία Γεωργαντή λειτουργούσε ως «αποθήκη» για προσωπικούς σκοπούς.

Αν και η θυρίδα ήταν στο όνομα της Κιβωτού, κανείς δεν γνώριζε το περιεχόμενό της. Έτσι, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα τοποθετούσαν εκεί τα χρήματα και ανάλογα με το αν υπήρχε ανάγκη, τα έβαζαν έπειτα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος παράλληλα, δέχεται οχλήσεις από ανθρώπους που είχαν βάλει ως συνδικαιούχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα μέλη της «Κιβωτού», προκειμένου να λαμβάνουν από εκεί ποσά.

Λόγω της έρευνας, οι λογαριασμοί αυτοί έχουν «σφραγιστεί» και αναζητείται λύση για να μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους οι κύριοι δικαιούχοι.