Η κακοκαιρία Άριελ, που «σαρώνει» τη χώρα, έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων σε αρκετές περιοχές, με ένα από αυτά να καταγράφεται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Απελπιστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά την κατολίσθηση βράχων στο ύψος της Κακιάς Σκάλας στη νέα Εθνική Οδό.

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού, λόγω της πτώσης βράχων στην Αθηνών-Κορίνθου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ.) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.), με τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται προς την παλαιά Εθνική Οδό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ουρά χιλιομέτρων, με τους οδηγούς να είναι ουσιαστικά ακινητοποιημένοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι βράχοι χτύπησαν 2 αυτοκίνητα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

«Εκτροπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ.) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.) στην κατεύθυνση προς Αθήνα έχει εφαρμοστεί εδώ και λίγη ώρα με εντολή της Τροχαίας λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

_lklmklkm

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή».

jkn

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό, σύμφωνα με το korinthostv.gr, πως υπάρχει κατολίσθηση και πτώση βράχων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο 48ο χλμ., στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Λόγω της κατολίσθησης είχε διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα, από τον κόμβο της Κινέττας μέχρι τον κόμβο των Μεγάρων, και είχε γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας. Στο σημείο βρέθηκαν μηχανήματα που καθάριζαν τον δρόμο, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα.


Επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης η ΕΜΥ

Την ίδια ώρα, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 29-11-22 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ενώ επισημαίνει πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις.

Όπως αναφέρει, «τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας είναι τα μεγάλα ύψη βροχής, οι μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, η μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα και οι κατά διαστήματα θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022). Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως Νομούς Πιερίας και Χαλκιδικής) και στα βορειοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

Α. Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Δυτική και την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και τη Δυτική και τη Νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Β. Στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022).

Γ. Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη (01-12-2022) από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ».

Αρκετές είναι οι ορεινές περιοχές όπου έχουν σημειωθεί χιονοπτώσεις

Σχεδόν σε όλα τα ορεινά χωριά του Μετσόβου έχει χιονίσει, ενώ στα λευκά είναι ντυμένος ο ορεινός όγκος των Τρικάλων ήδη από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στη Χαλκιδική στον ορεινό Χολομώντα και σε υψόμετρο 650 μέτρων, λίγο πιο ψηλά δηλαδή από το χωριό της Αρναίας.

Σε λευκό κλοιό και το Σέλι, ενώ χιονίζει ακατάπαυστα στο Βέρμιο. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ημαθίας θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα ολοκληρωθούν τα ξημερώματα της Παρασκευής

Στον Παρνασσό οι χιονοπτώσεις περιορίζονται σε μεγαλύτερα υψόμετρα (πάνω από τα 1.900 μ.) λόγω των νοτιάδων!

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως και τις βραδινές ώρες. Την Παρασκευή σταδιακά η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, για να οδηγηθούμε σε ένα Σαββατοκύριακο με γενικά ήπιο καιρό, ο οποίος θα οδηγήσει τον υδράργυρο και σε άνοδο.

Ο καιρός σήμερα

Tοπικά ισχυρές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται προοδευτική μείωση της έντασής τους. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα νοτιότερα τμήματα της χώρας, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 12, στη Δυτική Ελλάδα από 7 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 15-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 12 έως 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά άνεμοι διαφόρων διευθύνσεων με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στην Κεντρική Μακεδονία μέχρι τις μεσημβρινές ώρες και στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από νωρίς το πρωί μέχρι και το βράδυ.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες στα νότια και αργότερα στα υπόλοιπα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από δυτικές διεθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Δυτική και Νότια Κρήτη μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, όμως γρήγορα θα εξασθενήσουν και το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-12-2022

Στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 και στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου.