Εκτροπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Κινέτας (52,5 χλμ.) έως τον κόμβο Μεγάρων (38,6 χλμ.), στην κατεύθυνση προς Αθήνα, έχει τεθεί σε εφαρμογή από τις 7 το πρωί, με εντολή της Τροχαίας, λόγω πτώσης βράχων στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας.

Αυτήν την ώρα υπάρχει σχετικά αυξημένη κίνηση στην περιοχή.

Νωρίτερα και για λίγα λεπτά έγινε αποκλεισμός και της ΠΕΟ ώστε οι αλπινιστές να ρίξουν ελεγχόμενα χαλαρά κομμάτια βράχου.


Πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία

Στο σημείο βρίσκονται μηχανικοί και ειδικοί αλπινιστές, οι οποίοι κάνουν τις απαραίτητες εργασίες καταγραφής του συμβάντος με drone και οπτικό έλεγχο στις βραχοπροστασίες.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απομάκρυνση και αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Ωστόσο, δεν μπορεί να εκτιμηθεί ο ακριβής χρόνος της επιχείρησης.

Ειδικότερα, το χρονοβόρο και δυσκολότερο σημείο της επιχείρησης είναι η επιθεώρηση και καταγραφή του συμβάντος, καθώς πρέπει, πριν απομακρυνθούν από το οδόστρωμα τα κομμάτια του βράχου, να έχουμε όλο το υλικό που θα επιτρέψει τη μελέτη του φαινομένου και θα καθοδηγήσει τα βήματα της αποκατάστασης. Πολύ απλά, το εύκολο μέρος είναι να απομακρύνουμε τον βράχο. Όμως, μετά δεν θα ξέρουμε από ποιο ακριβώς σημείο αποκολλήθηκε, ποια διαδρομή ακολούθησε και συνεπώς πού και πώς θα πρέπει να επέμβουμε. Αυτή είναι η επεξήγηση που δίνεται.

Τα αίτια της πτώσης

Όσον αφορά τα αίτια της πτώσης των βράχων, η καταρρακτώδης βροχόπτωση που ήταν σε εξέλιξη όλη τη νύχτα ήταν προφανώς ο κύριος επιβαρυντικός παράγοντας.

Ενδεχομένως, σωρευτικά, να επηρεάζει και η σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας περιόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίμαχο σημείο από το οποίο αποκολλήθηκε ο βράχος είναι από πολύ ψηλά, εκτός των ορίων του έργου.

*Φωτογραφία: protothema.gr