«Παγωμένη» η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ύστερα από τις καταγγελίες και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με τον πατέρα Αντώνιο να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Πλέον, ο πατέρας Αντώνιος περνά στην αντεπίθεση εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση, Εκκλησία και το νέο διοικητικό συμβούλιο της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι παράνομα τον κλείδωσαν έξω από το σπίτι του και κάνει λόγο για αβυσσαλέο μίσος.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο πατέρας Αντώνιος επιστρέφοντας την Παρασκευή το βράδυ στο σπίτι που έμενε, στη δομή στον Κολωνό, δεν μπορούσε να μπει γιατί είχαν αλλαχθεί ακόμη και οι κλειδαριές και δεν μπορούν να πάρει αυτός και πρεσβυτέρα ούτε τα πράγματα τους.

«Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας για το έργο της Κιβωτού, συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης, η οποία, με ένα εγκάθετο ΔΣ με επικεφαλής μια εφοπλιστή, χωρίς καμία προειδοποίηση, παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου, ο οποίος επιστρέφοντας από ραντεβού δεν μπόρεσε να μπει καν στο γραφείο του», είπε ο δικηγόρος του πατέρα Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής.

«Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάργησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας και παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο που είναι και το έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής αθώος» ανέφερε από την πλευρά του ο έτερος δικηγόρος του πατρός Αντωνίου, Γιάννης Κώτσος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρωί της Δευτέρας οι δύο δικηγόροι θα πάνε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο για να καταθέσουν και μήνυση στο νέο Δ.Σ. της δομής της Κιβωτού του Κόσμου για παραβίαση οικιακής ειρήνης και παραβίαση καθήκοντος.

Θολό παραμένει πάντως το πού δήλωνε κατοικία ο πατέρας Αντώνιος. Κατά τον δικηγόρο του είναι το δυάρι στη δομή στον Κολωνό. Σύμφωνα, όμως, με ένα συμβόλαιο, στο οποίο του γίνεται δωρεά ενός οικοπέδου στον Κόκκινο Μύλο το 2016, δηλώνει ως τόπο κατοικίας τη Ραφήνα.