Σοκ έχει προκαλέσει η έκρηξη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 11χρονου αγοριού και τον τραυματισμό άλλων δύο παιδιών.

Για το τραγικό περιστατικό μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος. Επιπλέον, επέρριψε ευθύνες τόσο στον εργολάβο που είχε αναλάβει τις εργασίες, όσο και στον διευθυντή του σχολείου.

«Είμαι έξαλλος με αυτούς που δεν έκαναν την δουλειά τους και με τον εργολάβο ο οποίος δεν είχε ενημερώσει κανέναν ότι θα κάνει εργασίες την ώρα που λειτουργούσε το σχολείο», είπε ο κ. Χρυσάφης, που σημείωσε ότι είχε υπογραφεί σύμβαση με τον εργολάβο στην οποία αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι δεν θα γίνονται εργασίες εν ώρα σχολείου.

«Καμία επιστολή»

Την ίδια ώρα, απαντώντας στα όσα ισχυρίζεται ο διευθυντής ότι δηλαδή είχε ενημερώσει και τον Δήμο και την δευτεροβάθμια με επιστολές, ο κ. Χρυσάφης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία επιστολή από το σχολείο προς τον Δήμο ότι θα γινόντουσαν εργασίες και αναρωτήθηκε «πώς ο διευθυντής επέτρεψε να μπει ένας εργολάβος μέσα χωρίς να έχει την έγγραφη άδεια του δήμου».

Σχετικά με το ποιος επέβλεπε τις εργασίες ο κ. Χρυσάφης ανέφερε ότι «ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο έχει επιβλέποντα μηχανικό, ο μηχανικός του δήμου δεν κάνει επιστασία, ελέγχει την εξέλιξη του έργου».

«Συντετριμμένοι»

«Δεν ενημερωθήκαμε ότι θα πάει ο άνθρωπος αυτός να κάνει την δουλειά του. Και ποιος του άνοιξε την πόρτα του σχολείου ενώ τα παιδιά είναι μέσα χωρίς να έχει την άδεια του δήμου», σημείωσε ακόμα τονίζοντας ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση, ενώ είπε ότι «την ώρα του συμβάντος δεν ήταν εκεί ούτε ο διευθυντής ούτε ο εργολάβος». Ο κ. Χρυσάφης τόνισε ότι η οικογένεια του παιδιού είναι σε άσχημη κατάσταση. «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σερρών.