Φωτιά σε κάδους απορριμμάτων έβαλε μια ομάδα 30 Ρομά κοντά στον καταυλισμό στην περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Λόγω της έντασης που προκλήθηκε στην περιοχή, νωρίτερα, έκλεισε η κάθοδος της λεωφόρου Μεσογείων (στο ρεύμα προς Αθήνα), από το ύψος του Χαλανδρίου. Στη συνέχεια, οι Ρομά επέστρεψαν στον καταυλισμό, ενώ στο σημείο βρίσκεται η ΕΛΑΣ και μεταβαίνουν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα. 

Γύρω στις 14:00 η κατάσταση ηρέμησε και η Μεσογείων αποδόθηκε ξανά στην κυκλοφορία, ωστόσο αστυνομικοί παραμένουν σε επιφυλακή στο σημείο.

5749576
5749575
5749564
5749577

Σύμφωνα με πληροφορίες, Ρομά πέταξαν πέτρες και σε όχημα της Πυροσβεστικής που επιχείρησε να προσεγγίσει για να σβήσει τα φωτιά με αποτέλεσμα αυτό να απομακρυνθεί.Δείτε βίντεο από το σημείο:Τεταμένο κλίμα

Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα είναι τεταμένο μετά τον πυροβολισμό 16χρονου Ρομά στο κεφάλι, μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα πήρε προθεσμία ώστε να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Α' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 32χρονος αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο.

Εις βάρος του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Μετά την προθεσμία, ο αστυνομικός οδηγήθηκε από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.