Ξεκίνησαν λίγο μετά τις 18:30 οι πορείες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Χιλιάδες διαδηλωτές από διάφορους φορείς και οργανώσεις συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, από όπου ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αστυνομικών, στην πορεία συμμετέχουν περί τα 4.500 άτομα.

POREIA_1


Στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι δρόμοι στο κέντρο κλείνουν σταδιακά, ενώ κλειστός παραμένει ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα, drones και «Αίαντες» συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ.

POREIA_2
POREIA_3


Στην πορεία, το «παρών» έχει δώσει και η Μάγδα Φύσσα.

FYSSA


Δρακόντεια τα μέτρα της αστυνομίας

Τέσσερις χιλιάδες διακόσιοι (4.200) αστυνομικοί, από διάφορες υπηρεσίες, ανάμεσα στους οποίους και διμοιρίες από την επαρχία , βρίσκονται επί ποδός.
Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός θα προσομοιάζει με την προ Covid εποχή, με το πρώτο «crash test» να γίνεται και να φέρνει ικανοποίηση στα στελέχη της Κατεχάκης, στην επέτειο του Πολυτεχνείου .

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους προληπτικούς ελέγχους που μπορεί να καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο.

Αστυνομικοί από την Ομάδα ΔΡΑΣΗ, την Υ.ΜΕ.Τ, την ΥΑΤ, άνδρες και γυναίκες της Ασφάλειας, θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία, του κέντρου.

Ελικόπτερο, drones και «Αίαντες»

Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones.

Παράλληλα σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία:
POREIA_11
POREIA_12

POREIA_1_2
POREIA_2_2


POREIA_3_2
POREIA_4
POREIA_5
POREIA_6
POREIA_7
POREIA_8
POREIA_9
POREIA_10